Rogan o borbi Bispinga i GSP-a: Zašto onda uopće imati jebene prvake?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.03.2017 17:04h Autor:

Joe Rogan

Vijest da će bivši velter prvak Georges St- Pierre nakon tri godine pauze napasti pojas Michaela Bisping u srednjoj kategoriji razljutila je veliki dio MMA zajednice koji još uvijek vjeruje da sport mora imati svoja pravila. Tako se ni UFC-ov komentator Joe Rogan ne slaže s odlukom promocije jer, iako je riječ o sjajnoj borbi, ako imate prvaka, on mora braniti naslov protiv izazivača koji su svojim radom zaslužili priliku.

“Ne sviđa mi se. Ne smeta mi to što je riječ o sjajnim borcima, stavite ih zajedno i radite odličnu borbu. Ne smeta mi to”, rekao je Rogan na ESPN-ovom 5ive rounds podcastu. “Ali sa sportske strane, ako ćete imati prvake i divizije, mora postojati jasna hijerarhija. Ako imate prvaka i sve te borce koji čekaju svoju priliku da se bore s prvakom, onda se onaj kojeg smatraju najboljim u diviziji treba boriti s prvakom. Prvak se uvijek treba boriti s najboljim raspoloživim izazivačem, a to je trenutno Yoel Romero.”

“Kao osoba koja jako poštuje poziciju prvaka- ako ćete imati te privremene titule i ako ćete borcima nakon tri godine pauze odmah davati borbe za naslov, zašto onda uopće imati jebene prvake? Zašto uopće imati prvaka? Mogu jednostavno samo raditi dobre borbe. A ako radite dobre borbe, ovo je dobra borba. Bisping protiv GSP-a je sjajna borba. No ako ćete imati titulu i svjetskog prvaka, onda taj prvak naslov mora braniti protiv prvog izazivača, a u ovom trenutku to je Yoel Romero.”

“Znate, Bisping je rekao da će se boriti s Georgesom i da će šest tjedana kasnije biti spreman za Romera, ali da sam ja Yoel Romero ne bih mu vjerovao. Kad je zadnji put netko to napravio? Je li itko obranio naslov protiv bivšeg prvaka i jednog od najboljih svih vremena i onda branio titulu šest tjedana kasnije? Mislim, daj ‘ajde, nema šanse. To se neće dogoditi.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI