Romero će se boriti za naslov s Whittakerom iako nije osvojio privremeni pojas

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.02.2018 17:44h Autor:

Yoel Romero

Čini se da Yoelu Romeru zapravo ni neće trebati privremeni pojas da bi se borio za onaj pravi.

Kubanac je u glavnoj borbi UFC-a 221 u Perthu nokautirao Lukea Rockholda u trećoj rundi. Nagrada je trebala biti privremeni pojas prvaka srednje kategorije, međutim, 40-godišnji olimpijac je pravo na titulu izgubio prije same borbe kada je na službenom vaganju premašio dozvoljenu granicu za 1.2 kg.

No, Romero je impresivnim nastupom svejedno osigurao status izazivača i UFC ga planira upariti s Robertom Whittakerom u borbu za pravi pojas kada se prvak oporavi od zdravstvenih tegoba i ozljeda.

“Problemi s vagom, mislim da to neće imati nikakav utjecaj (po pitanju borbe za pojas)”, izjavio je na press konferenciji predstavnik UFC-a David Shaw. “Postoji nekoliko stvari koje nam daju vremena, prije svega činjenica da se Rob ne može boriti još nekoliko mjeseci, stoga imamo malo vremena da smislimo što će se dogoditi u srednjoj kategoriji.”

Ako vam riječi Shawa ne zvuče dovoljno uvjerljivo, predsjednik kompanije, Dana White, za ESPN je dao puno konkretniji odgovor. Upitan hoće li Romero biti idući izazivač iako nije osvojio privremeni naslov, White je jasno odgovorio:

“Da.”

Romero, koji je u borbu s Rockholdom zapravo uskočio kao zamjena za Whittakera, ovim je nastupom došao do sedme pobjede nokautom u oktogonu, a njegov omjer pobjeda u UFC-u sada iznosi 9-1. Jedini poraz, i to odlukom, “Soldier of God” doživio je prošle godina na UFC-u 213 upravo od aktualnog prvaka Whittekera s kojim se tada također borio za privremeni pojas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI