Romero tuži Komisiju: “Nisu mu dali da skine kile do kraja…” (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.06.2018 10:41h Autor:

Yoel Romero

Menadžer mnogih UFC zvijezda, a ujedno i Yoela Romera, Malki Kawa, je najavio kako će Kubanac tužiti Atletsku Komisiju države Illinois.

Prema Kawinim riječima, Romero smatra da mu je počinjena nepravda prilikom službenog vaganja prošlog petka uoči UFC-a 225. Podsjećamo kako je Romero pao na službenoj vagi, a nakon što je drugi put izašao (što mu je dopušteno) na pozornicu, imao je tek 10 deka iznad maksimalno dozvoljene 84 kile.

“Tužit ćemo ih. Poslat ću vrlo brzo i svu dokumentaciju. Vjerojatno već ovaj tjedan”, izjavio je Kawa u razgovoru za “The MMA Hour”.

Problem je, prema Kawi, u pravilu koje kaže kako su borcu dopuštena dva sata za dodatno skidanje kilograma i izlazak na drugi pokušaj. Romero i njegov tim tvrde da je direktorica Komisije Nancy Illg odlučila prekinuti proces nakon samo jednog sata te da mu nisu dopustili da svoje pravo iskoristi do kraja.

Romero je tražio da se proces skidanja kila nastavi, no direktorica Komisije je procijenila da je ugroženo njegovo zdravlje i tražila je od njega da se odmah i konačno izvaže. To je rezultiralo mnogim konzekvencama; osim što nije mogao postati UFC prvak, oduzet mu je dio honorara (20 posto), ali i bonus večeri u iznosu od 50 tisuća dolara.

“Ne znam zašto su to napravili, ali to je strašno. To je strašna odluka. Imao je samo 45 minuta za skidanje kila”, objašnjava menadžer.

Upitana o čitavoj situaciji direktorica Illg je preusmjerila novinare na press službu Komisije. Mediji i dalje iščekuju odgovor koji će vjerojatno objasniti zašto Kubancu nisu dopustili da iskoristi svoja dva dodatna sata za skidanje kilograma.

Sada ih radi toga očigledno očekuje sudska tužba…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI