Rothwell ljut na Velasqueza: Sjedio je na pojasu dvije godine i poremetio čitavu tešku diviziju

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.02.2017 16:52h Autor:

UFC 104

I dok današnji UFC Conoru McGregoru oduzima titule prije nego što ih je uopće osvojio, Cain Velasquez je u teškoj kategoriji imao poprilično veliku pauzu za jednog prvaka. Nakon što je porazio Juniora dos Santosa po drugi put u listopadu 2013. Velasquez se zbog ozljeda vratio u oktogon tek u lipnju 2015. izgubivši naslov od privremenog prvaka Fabricia Werduma.

Petorangirani teškaš, Ben Rothwell, prošle je godine u Zagrebu imao priliku konačno osigurati borbu za pojas, no Junior dos Santos ga je porazio i igrom slučaja će biti idući izazivač prvaku Stipi Miočiću. Rothwell bi volio revanš s “Ciganom”, ali još se više želi osvetiti Cainu Velasquezu jer je usporio čitavu diviziju.

“Ja imam deset poraza i nisam imao priliku osvetiti niti jedan”, rekao je Rotwell za B.J. Penn Radio. “Cain i Junior su dva više rangirana borca od kojih sam izgubio i volio bih se iskupiti protiv njih. Da mogu birati samo jednog izabrao bih Caina jer on me raspizdio.

Raspizdilo me što je napravio s titulom. Sjedio je na pojasu dvije godine i stvarno je poremetio tešku diviziju. Mislim da je naučio kako to izmusti. Bila je to odlična stvar za njegovu obitelj i financije, ali je zeznuo sve nas ostale.”

Situacija s Velasquezom se nažalost nije promijenila. Bivši prvak je zbog ozljeda nedavno izgubio priliku da revanšira protiv Werduma za status prvog izazivača te je morao na još jednu operaciju. Iako je ljut što je zaštopao diviziju, Rothwell se ipak nada da će se Velasquez vratiti u akciju.

“Teško je reći hoće li se vratiti, ali po onome što čujem, situacija nije dobra. Ne želim da napusti sport jer oduvijek sam mislio da ćemo se ponovno sresti. On je veliko ime i ja se nikada nisam borio s tipovima koji su me porazili.”

“Čuo sam da je imao dvije operacije u godinu dana. To zvuči gadno. Želim mu sve najbolje i nadam se da će se vratiti. Očito je ratnik, ali čujem da je jako loše i ne znam koliko borbe je ostalo u njemu. Valjda jedino on to zna.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI