Rousey i Correia žele međusobnu borbu, White još nije siguran

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.08.2014 12:21h Autor:

Bethe Correia

Nakon uvjerljive i pomalo brutalne pobjede nad Shaynom Baszler, Bethe Correia je izjavila kako je spremna za borbu s Rondom Rousey. Prvakinja također nema ništa protiv te opcije, naprotiv, zatražila ju je od White, no Dana je ipak tu borbu trenutno stavio "na čekanje", budući da postoji lista kandidatkinja.

Bethe Correia (9-0, 3-0 u UFC-u) došla je do nove pobjede, najuvjerljivije do sada, budući da je slavila nokautom protiv jedne od najiskusnijih djevojaka na svijetu, Shayne Baszler. Smatra kako je vrijeme da dobije priliku protiv Ronde Rousey.

"Postoji lista čekanja za borbu s Rondom i vidjet ćemo što ćemo učiniti. Bethe je na listi i to nije dugačka lista", rekao je White o toj ideji te dodao: "Čim je Bethe počela govor nakon borbe dobio sam SMS od Ronde koja je rekla kako želi tu borbu, kako želi prebiti Bethe prije nego je netko drugi prebije. Dakle i Bethe i Ronda žele tu borbu, no vidjet ćemo što će se dogoditi."

Correia je pobjedama nad trening partnericama Ronde Rousey, Jessamyn Duke i Shayna Baszler, stvorila rivalitet između sebe i tog kampa te je možda to i dodatna iskra na vatru možebitne borbe s prvakinjom. No, White se ne slaže: Ne mislim kako Bethe napreduje zbog tog rivaliteta. Ona napreduje i ide prema vrhu zbog onog što je napravila večeras. To je bilo ludo, takve udarce kakvi je udarala Shaynu nisam vidio godinama, još od borbe Baronia i Mennea. Izgledala je sjajno danas i to je ono što bi joj moglo donijeti borbu protiv Ronde."

Correia, koja profesionalno nastupa tek nešto više od dvije godine je rekla: "Mislim kako sam rođena da se borim, da budem borac. Trebalo mi je vremena dok se pronađen u sportu, a i nastupanje u UFC-u je velik korak i velik izazov. Isto tako i borba protiv Shayna, koja je veteran i borila se protiv skoro velikog broja Top 10 djevojaka. Mislim da sam napravila velik uspjeh i voljela bih da mi, ako je moguće, iduća borba bude protiv Ronde Rousey."

Što se tiče te kratke liste, na vrhu nje je sigurno Cat Zingano, koja uskoro ima borbu protiv Amande Nunes, a dosta toga ovisi i o možebitnom potpisu Gine Carano. Holy Holm je također ozbiljna kandidatkinja, no ona je izjavila kako želi prvo jednu borbu "za zagrijavanje", a nikako se ne smije zaboraviti ni Mieshu Tate i Sarah Kaufman, no njih je Rousey već savladala, Tate čak dva puta, iako je ona bila najozbiljniji izazov za prvakinju do sada.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI