Roy Jones Jr. se složio s Danom White: Ronda Rousey je ženska verzija Mikea Tysona!

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.03.2015 11:50h Autor:

Dana White je izjavio da je Ronda Rousey ženska verzija Mikea Tysona, a sad je ta izjava dobila na težini jer ju je potvrdio slavni boksač Roy Jones Jr.

Jones je gostovao kod Ariela Helwanija u emisiji The MMA Hour gdje je izjavio da je "ženski Tyson" odličan opis Ronde koja doslovno uništava svoje protivnice prije isteka prve runde.

"Mislim da je u jednakoj mjeri razarajuća kao i Tyson", pojasnio je Roy. "Fan sam svakog borca koji može na takav način uništavati svoje protivnike. Mislim da je to odličan opis i odlična ličnost za povezati ga s nekim aktivnim borcem, a Rousey je taj borac."

Rousey (11-0) je u posljednjem meču polugom na ruku prisilila Cat Zingano na tapkanje nakon samo 14 sekundi i tako obranila svoj pojas bantam prvakinje, postavivši UFC rekord po pitanju najbržeg prekida u mečevima za titulu. U srpnju je nokautirala Alexis Davis nakon samo 16 sekundi, a u veljači prošle godine za tehnički nokaut nad Sarom McMann joj je trebalo 66 sekundi.

Prvakinja je svaku protivnicu (Osim Tate koja je uspjela preživjeti do treće runde) završila u prvoj rundi, s 9 poluga na ruku i 2 TKO/KO. Čini se kako se navijači ne bune zbog dužine borbi u kojima Rousey uništava sve pred sobom.

"Da, ona je poput Mikea Tysona i platio bih svaki put kako bih gledao njene mečeve, bez obzira koliko kratko oni trajali," otkrio je Roy Jones. "Znam što će učiniti i zbog tog bih svaki put došao je gledati jer ću biti zabavljen tih 10 sekundi koliko ona provede u ringu. To je isti razlog zbog kojeg bih gledao Roya Jonesa Jr. i isti razlog zbog kojeg bih gledao Mikea Tysona."

Jones, bivši prvak u pet divizija i jedan od najboljih svih vremena, je samo dvije godine mlađi od Tysona i najbolja razdoblja njihovih karijera su se preklapala, tako da Jones govori s pozicije stručnjaka.

Jones Jr. nije gledao Rondino uništavanje Cat Zingano, ali je vidio isječke te borbe. Na press konferenciji nakon UFC-a 184, White je ponovio svoje viđenje Ronde kao ženskog Mike Tysona.

"Ona je, bez sumnje, ženska verzija 'Iron Mikea'. Rijetke su borbe koje završe nakon 14 sekundi, a rulja navija dok su im širom razjapljena usta od šoka i nevjerice," rekao je White.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI