Sergio Moraes nova sila u velteru: Vrijeme je za Top 10 protivnika

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.03.2017 19:17h Autor:

Sergio Moraes

Nakon nove pobjede, koju je ostvario ovog vikenda u Fortalezi, brazilski velteraš Sergio Moraes kaže kako je spreman za borbu protiv nekoga iz Top 10 poretka. 

34-godišnji Moraes u UFC-u je do sada poražen samo jednom. Bilo je to u finalu prvog brazilskog Ultimate Fightera, ali ta je borba bila u srednjoj kategoriji. Nakon toga se spustio u velter, gdje ostvario šest pobjeda i jednu borbu bez pobjednika. Vjeruje kako je sada zaslužio da ga UFC shvati ozbiljno.

“Još uvijek sam bez poraza u ovoj diviziji. Moj jedini poraz u UFC-u bio je u srednjoj kategoriji, a tada sam još bio jiu-jitsu borac koji tek uči MMA. Mislim kako sam zaslužio pravu priliku. Već sam se borio protiv momka koji u Top 10, Neila Magnya, a njega sam pobijedio prekidom. No, sada zaslužujem protivnika koji je aktualno Top 10 borac. I da se takav ne ozljedi. Nije meni problem prihvatiti zamjenskog protivnika, no to nije to. Želim se ubuduće boriti s momcima protiv kojih mi je borba ugovorena”, rekao je Moraes, kojem se po četvrti puta u UFC karijeri dogodila promjena protivnika malo prije borbe.

Zanimljivo, njegova borba protiv Ramosa bila je duel dva vrhunska jiu-jitsu borca. Mnogi ljubitelji grapplinga nadali su se kako će vidjeti pravi parteraški duel, no oni su svih 15 minuta proveli na nogama, bez ijednog pokušaja rušenja. Moraes je pokušao objasniti zašto se to dogodilo.

“Želio sam pružiti bolju borbu fanovima, ali trenirao sam za borbu potpuno drugačijeg stila borbe, potpuno drugačije građe i kada se on ozlijedio dobio sam takvog majstora partera. Automatski sam se morao brinuti o dolasku borbe na tlo, jer bi to bio dodatni pritisak. Postojao je rizik da se nađem u poziciji u kojoj bih morao tapkati, no mogao sam prisiliti i ja njega. Strategija je bila ostaviti borbu na nogama i pokušati ga nokautirati, pronaći pravu priliku dok smo na nogama. To je bilo to, jer sam bio spreman za udarački duel protiv drugog borca. Na kraju je protiv Davija to bilo lakše, zato što je građom manji protivnik.”

Još je ovaj dvostruku BJJ prvak svijeta upitan tko bi mu bio protivnik kada bi mogao birao:

“Da mogu birati bilo koga, naravno da bih se htio boriti protiv prvaka. U ovoj sam diviziji prvak. Ne želim se boriti protiv broja dva ili broja tri. No, znam da sam još uvijek daleko od toga, tako da bi i bilo koji Top 5, pa čak i Top 10 protivnik bio dobar. Dajte mi Top 10 protivnika da dokažem kako zaslužujem nekoga od najboljih pet, nije problem. Zaslužio sam to.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI