Silvin trener: Anderson je u prvoj rundi ozlijedio nogu koju je slomio protiv Weidmana

UFC 01.03.2016 10:08h Autor:

Anderson Silva

Anderson Silva poražen je u subotnjem londonskom UFC Fight Nightu od Michaela Bispinga jednoglasnom odlukom sudaca, a njegov trener Luiz Dorea komentirao je cijeli meč i sve što se događalo te večeri.

Luiz Dorea, trener Andersona Silve, uvjeren je da je “The Spider” trebao slaviti nokautom protiv Bispinga. No, na kraju je u vrlo čudnom meču poražen jednoglasnom odlukom sudaca. Silva se tako porazom vratio nakon suspenzije, ali nakon meča krenula je i priča oko ozljede i teškog loma noge koji je doživio protiv Chrisa Weidmana još u prosincu 2013., a to bi moglo pojasniti zašto Silva nije najbolje izgledao na početku meča.

“Osjetio je kick koji je udario u prvoj rundi i mislio je da je ponovo puklo te da se vijak pomaknuo. To je ograničilo njegove kretnje i na trenutak je zbog toga prestao s napadima. Rekao sam mu da napadne, a on je uzvrati: ‘Učitelju, osjećam je, nemam samopouzdanja’. Rekao sam mu da koristi svoje srce, da je on Anderson Silva i da krene na njega. To ga je malo usporilo. Bisping je više napadao, ali manje efikasno. Anderson je bio efikasniji. Nadam se da će komisija proučiti rezultat jer ovo je loše za sport. Čak je i Dana White to vidio. Svi znaju da je Anderson pobijedio.”, rekao je Luiz Dorea za MMAFighting.

Nakon meča Anderson Silva je obavio pregled koji je pokazao da je došlo do ozljede, ali da se vijak nije pomaknuo.

“Ne znam koliko je teška ozljeda, ali znam da se vijak nije pomaknuo i da neće trebati operaciju. Bio je u bolovima nakon meča u svlačionici, ali operacija neće biti potrebna. Osjećao je bolove i nije mogao niti cipele obući, ali sad je dobro.”

Dorea je još jednom naglasio kao je Silva trebao slaviti nokautom.

“Ne slažem se s odlukom sudaca. Ne slažem se niti oko nokauta. Anderson je bacio koljeno i Bisping je bio potpuno uzdrman. Anderson ga je prestao udarati i počeo je slaviti. Mogao je nastaviti s udarcima, ali je stao. Andersona je rekao kako je vidio da je Bisping gotov, a onda ga je Herb Dean molio da se vrati… Nikad takvo nešto nisam vidio u borbama. Njegov je kut došao do mjesta gdje je pao. Tu je borba gotova. On nije mogao otići u svoj kut. Skoro su dvije minute prošle između rundi. Borba je gotova, Anderson je dobio nokautom.”, dodao je Luiz Dorea.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI