Sonnen: Anderson možda ode, ali ne i ja! Ja ću u polutešku protiv Jonesa!

UFC 14.07.2012 06:54h Autor:

Chael Sonnen

 

 Bivši izazivač Andersona Silve u srednjoj kategoriji, Chael Sonnen, odbacuje mogućnost odlaska u mirovinu i najavljuje da je vrlo izgledno da svoj idući meč odradi kao poluteškaš.

Tjedan dana gotovo da je prošlo od jednog od najvećih i najiščekivanijih mečeva u povijesti UFC-a između Andersona Silve i Chaela Sonnena i napokon se oglasio Američki gangster te progovorio malo o svojim daljnjim planovima.

Iako je spominjalo da postoji vrlo izgledna mogućnost završetka karijere nakon drugog neuspješnog pokušaja napada na titulu prvaka u srednjoj kategoriji, čini se da Sonnen ipak nije sklon tome te puno više razmišlja o nastavku karijere, ali u višoj kategoriji.

Sonnen je tako ostavio otvorenu mogućnost da se ubuduće bori u poluteškoj kategoriji i jednog dana možda izazove Jona Jonesa. Kilogrami u tom slučaju ne bi bili problem, ionako u svom “normalnom” izdanju Sonnen ima ponekad i preko 95 kilograma. Podsjetimo, samo dan prije službenog vaganja za nastup na UFC-u 148 Sonnen je imao 93 kilograma, no uspio je spustiti na 83,9 kilograma kako bi prošao vagu za meč protiv Andersona.

“Volim ovaj sport i nikad ne bih htio otići. Moj trener Clayton je onaj koji će me umiroviti na temelju rezultata i treninga, ja se psihički osjećam dobro. Dajte mi nekoliko tjedana da se sredim i onda ćemo vidjeti, Anderson je taj koji bi se mogao umiroviti svaki tjedan”, rekao je Chael.

“Postoji jednostavna opcija da karijeru nastavim u poluteškoj kategoriji i to je vrlo izgledno. Išao bih se boriti do 93 kilograma protiv Jona Jonesa. Ima nekih zaista sjajnih boraca u srednjoj kategoriji, ali povijest nam govori da bi ovo bio dobar potez za svježi početak”, dodao je Sonnen.

Američki gangster je i započeo svoju karijeru u UFC-u kao borac u poluteškoj kategoriji, ali je tom prilikom na UFC-u 55 prije sedam godina bio poražen.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI