Sonnen Silvi: Trebao si priznati – da, uzeo sam steroide!

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.08.2015 09:56h Autor:

Sonnen i Silva

Ako je netko relevantan za komentiranje "pada na doping testu", onda je to bez sumnje Chael Sonnen. Ovaj trostruki UFC izazivač je više od jednom "uhvaćen s prstima u pekmezu" te su ga steroidi na koncu koštali i prekida karijere.

Stoga je vrijedno pročitati kako je Sonnen komentirao saslušanje zbog pada na doping testu svog velikog rivala Andersona Silve nakon kojeg je bivši UFC prvak suspendiran na godinu dana i kažnjen s 380 000 dolara. Američki mediji su Silvinu obranu nazvali komičnom i apsurdnom, a na tom tragu je i Sonnen koji nije štedio legendarnog borca.

"Njegova obrana je bila smiješna i bizarna. Oni koji na saslušanju poriču odgovornost i lažu su uvijek tretirani na grublji način. U Andersonovom slučaju, oni su s lažima išli do krajnjih granica."

"Nisam siguran zašto su mislili da trebaju tako postupiti. Pa testovi su 100 posto čisti. Steroidi su pronađeni u njegovom tijelu i to je gotova priča. Zašto je to tako? To je sasvim nebitno. Gledajte, ljudi koji su u ovom sportu, a to sam i ja, vam mogu iz prve ruke reći, da borci koji su uhvaćeni vole izmišljati velike priče kako bi opravdali činjenicu da su im pronađeni steroidi u tijelu. Ali to nema smisla. Uhvaćeni ste i nema dalje od toga. Uhvaćeni ste u prekršaju."

"Imao je tešku ozljedu i noga mu je doslovno bila prepolovljena na dva dijela. Etički ispravno govoreći, on je imao pravo uzeti steroide sa slobodnog ili crnog tržišta da bi mu noga zacijelila. Zašto ne može to legalno napraviti je dugačka priča. Ali, imao je izbor."

Na kraju je Sonnen zaključio:

"Smatram da nije morao vrijeđati svačiju inteligenciju s nekakvim smiješnim verzijama priče. Bolje bi bilo da je rekao: Da, uzeo sam steroide."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI