Pejićev UFC poraz okrutna realnost- Statistika otkriva koliko je teško uspješno debitirati

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.01.2017 16:10h Autor:

Filip Pejić & Damian Stasiak

Na UFC-ovoj priredbi u Zagrebu prošlog travnja Filip Pejić je debitirao u oktogonu. “Nitro” nije uspio osigurati pobjedu, ali gledajući statističke podatke, šanse da hrvatski borac napusti kavez uzdignute ruke realno su bile manje nego da doživi poraz.

Stručnjaci za brojke, Mike Bohn i Michael Carroll, prikupili su razne zanimljive UFC statistike za 2016. pa su tako i analizirali sve debitante u prošloj godini i ishode njihovih mečeva.

“Sveukupno je 116 boraca debitiralo za UFC u 2016. Ti borci su ostvarili skor 44-68-3 s jednom poništenom borbom. Debitanti koji su za protivnika imali borca s jednom UFC borbom iza sebe su ostvarili 32-56-3 uz jednu poništenu borbu”, stoji u članku na MMA Junkie.

Pejićev UFC protivnik, Damian Stasiak, već je imao jedan nastup u oktogonu iza sebe, što znači da je FFC-ov prvak perolake kategorije među 60 posto boraca koji su poraženi od već postojećih članova UFC-a. Nešto o tome zna i Damir Hadžović. “Bosanski Bombarder” je također neuspješno debitirao u Zagrebu, s time da je njegovom krvniku Mairbeku Taisumovu to bio već šesti nastup za promociju. Samo je Bojan Veličković u Areni uspješno debitirao za najjaču svjetsku MMA promociju (Ali ni on nije uspio nastaviti pobjednički niz u iduće dvije borbe). UFC je dakle okrutno i nezahvalno mjesto i mladi borci ne trebaju biti obeshrabreni ako pokleknu u prvom susretu s oktogonom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI