Stephen Thompson: “Tillovo uspinjanje na ljestvici nakon pada vage je hrpa govana”

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.06.2018 10:09h Autor:

Stephen Thompson (Instagram)

Činjenica da se Darren Till nalazi na drugom mjestu velter ljestvice mnogima nije najbolje sjela, a jedan od njih je i Stephen Thompson, koji kaže kako njegova borba protiv Tilla nije bila u toj kategoriji i da prema tome Englez nije nikako mogao napredovati u njoj.

Pobjeda protiv Thompsona, koja po mnogima i nije bila tako čista i jasna, Tilla je na ljestvici velter kategorije bacila čak šest mjesta unaprijed. Prije borbe protiv Wonderboya bio je osmi, a sada je drugi borac ljestvice izazivača do 77 kilograma. Odnosno u samo dvije borbe je od borca bez rankinga postao borac tako visoko plasiran. No, mnogima ta situacija baš i nije najbolje sjela.

Jedan od njih je upravo njegov prošli protivnik, koji je prokomentirao situaciju u kategoriji, kao i činjenicu da je Till drugi borac ljestvice. Thompson je u međuvremenu pao s prvog na četvrto mjesto. Dakle, što sada iduće učiniti s Darrenom Tillom?

“Dobro pitanje, ali očito je kako će se Tyron i Colby boriti za pojas u velteru. Ne znam što onda napraviti s Darrenom Tillom, no činjenica je da je pao vagu i nakon toga postao drugi borac kategorije. To mi nema nikakvog smisla. Kako borac koji je pao vagu i nije morao prolaziti kroz ono što je potrebno da skine tih posljednjih kilogram i pol, može skočiti šest mjesta na rankingu divizije? Nema mi to apsolutno nikakvog smisla”, odgovorio je Thompson na gore navedeno pitanje.

On se protiv Tilla nije morao boriti, ali UFC je na kraju to ipak uspio dogovoriti, jer si nisu mogli dozvoliti da ostanu bez glavne borbe u Liverpoolu. I ne bi mu niti taj kontroverzni poraz teško pao da se borba računala upravo onako kakva je bila, u međukategoriji.

“Ta cijela situacija je meni zapravo hrpa govana. Mi smo se borili, ali on nikako ne bi trebao imati pravo napredovati u rankingu velter kategorije jer borba nije bilo u njoj, on nije zadovoljio težinu za tu kategoriju. Ne samo da je došao s previše, nego je nakon sat vremena imao još više nego na prvom vaganju. To znači da uopće nije ni pokušao zadovoljiti i to je ono što me ljuti”, rijetko kada se Thompsona može čuti kroz ovako agresivnu i izravnu izjavu, ali i njemu je čini se prekipjelo oko ovakvih nepravdi.

Naravno, ovo je samo još jedan dokaz toga da pad vage zapravo uopće nije toliko loša stvar. Istina, borac izgubi nešto od financijskog dijela, no u borbi je veći i jači, pobjedom napreduje i već idućom borbom to može vratiti. Zbog toga ne treba čuditi kako sve veći broj boraca smatra da njihovi kolege vagu padaju s namjerom i nije uopće čudno da se to događa baš u “make it or break it” borbama. UFC pod hitno mora na neki način reagirati, ukoliko je u njihovom interesu da se trend pada vage smanji. Hoće li pomoći vraćanje na stari sistem? Vidjeti ćemo uskoro.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI