Stipe Miočić: Žao mi je Cormier, ali slušat ćete “and still” svaku borbu do kraja moje karijere

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.06.2018 17:26h Autor:

Stipe Miočić

Još je jako malo vremena ostalo do velike borbe Stipe Miočića i Daniela Cormiera, koja se održava 7. srpnja u Las Vegasu. Unatoč tome što je u završnoj fazi treninga, Miočić je našao vremena da najavi borbu i ono što u njoj namjerava učiniti. 

Miočić je bio gost u novom showu Ariela Helwanija i to odmah nakon što je isti razgovarao s Danielom Cormierom. Njih dvojica bili su treneri u Ultimate Fighteru, odnosno trenutno aktualnoj sezoni, čijem je emitiranju preostalo još samo dvije epizode. Ujedno će se, dan prije njihove borbe, u istoj dvorani održati i finalni event. Stipe je nešto rekao o samom TUF iskustvu.

“Bilo je neobično iskustvo jer nikada ranije nisam bio trener, no dečki koje sam doveo su odradili dobar posao. Moram priznati kako sam uživao u tome što sam tamo uradio. Naučio sam dosta toga o sebi i tim momcima želim stvarno sve najbolje”, rekao je Stipe, usput dodavši kako ne gleda show, jer jednostavno nema vremena kraj svih treninga te vrijeme radije provodi sa suprugom u nekim drugim radnjama.

U posljednje vrijeme vidjeli smo neke analize koje Miočića smatraju velikim favoritom, odnosno da baš i nije dobro uparena borba zbog razlike u konstituciji. Ipak, Cormier je danas otkrio kako je trenutno na 111 kilograma, a također je na isto pitanje odgovorio i Miočić, koji je rekao kako je on na 108, dakle u težini prednosti ne bi trebalo biti.

“Ne mogu reći kako je ovo “mismatch”, ali moram priznati da sam sebi protiv njega djelujem jako dobro. Osim toga, imam najbolje trenere na svijetu koji će me pripremiti na sve što će ponuditi. On se godinama boriti protiv najboljih boraca svijeta, prvak je i nikako nije lagan protivnik. Dolazi se potući i odraditi dobru borbu. Loša stvar po njega je što se dolazi boriti protiv mene.”

Cormier je rekao kako bi njegove šanse trebale biti veće kako borba bude protjecala, odnosno da smatra kako bi u kasnijim rundama bio spremniji od Miočića.

“Ako on tako misli, u redu. Ja uistinu mogu svakoga nokautirati i potruditi ću se da to napravim i njemu, što ranije u borbi. No, ako odemo u kasnije runde, bit ću spreman na sve. Treniram do maksimuma i uskoro ćete vidjeti koliko sam spreman. Gledamo ga, proučavamo ga, promatramo njegove snage i smišljamo kako ih minimizirati, a također proučavamo njegove slabosti i gledamo kako ih iskoristiti.”

Helwani ga je još uspio pitati smatra li nepoštenim to što Cormier ima priliku ući u povijesti kao prvi UFC borac koji je istovremeno držao titule dvije najteže kategorije, dok je njemu to tek još jedna obrana titule, inače četvrta otkako je osvojio naslov prvaka.

“On može napisati povijest, ali nažalost neće u tome uspjeti jer mu ja stojim na putu. Sve je meni to jasno, no ništa se neće promijeniti, čuti ćete ‘and still’ i to ćete slušati svaki puta kada se budem borio do kraja karijere. Umiroviti ću se kao UFC prvak”, otkrio je Stipe, koji također nije htio komentirati potencijalnu borbu protiv Brocka Lesnara ili Jona Jonesa, izjavivši da o tako nečemu do sada još uvijek nije razmišljao. Njemu je bitno da drži pojas i obrani ga svaki put kad netko pokuša oduzeti mu ga.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI