Stipe vs. Ngannou: Analitičar dao prenost Kameruncu, fanovi vjeruju u Miočića! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.02.2017 12:20h Autor:

Ilustracija

Teško se sjetiti MMA borca koji je proizveo toliki prirodni “hype” kao što je to posljednjih mjeseci učinio UFC-ov teškaš Francis Ngannou. Tu ne govorimo o umjetno stvorenim UFC-ovim zvijezdma poput Sagea Northcutta ili Paige VanZant, nego mislimo na pravu buduću borilačku zvijezdu teške kategorije.

Razloga za ozbiljan “hype” je mnogo, a oni najbitniji su njegovi dosadašnji rezultati u elitnom Octagonu i način na koji je do njih došao. Radi se doslovce o “ljudskom čudovištu”, kako je to Dana White slikovito opisao. Uz Overeema (kada je bio Ubereem) i Brocka Lesnara, niti jedan teškaš u povijesti UFC-a nije imao tako impresivne fizičke atribute.

Ipak, Ngannou osim Arlovskog u Octagonu za sada nije imao ozbiljnog protivnika najvišeg kalibra. Tek kada se sučeli s nekim od boraca sa samog vrha divizije, fanovi će znati da li je Kamerunac s francuskom putovnicom zapravo “the real thing”. Drugi su i bez toga Ngannoua već proglasili budućim i to vrlo skorašnjim prvakom. Tako je YouTube kanal “MMA Meltdown” analizirao eventualni “match up” između aktualnog prvaka Stipe Miočića i Francisa Ngannoua na UFC-u 212. Dakako, radi se o čistoj fikciji u ovom trenutku jer Kamerunca prije tako nečega čeka još minimalno jedan ispit.  U zanimljivoj analizi Paulie G zaključuje da prednost zbog enormne fizike ipak daje tamnoputom borcu.

No, s njim se ne slaže većina onih koji su video pogledali. U 46 komentara ispod analize, prednjače oni koji idu na ruku našem Miočiću. Stipu većina smatra tehnički puno boljim borcem koji u svom arsenalu raspolaže s puno više oružja nego što to ima Kamerunac. Iako ima i onih koji smatraju da nitko od UFC-ovih teškaša ne može podnijeti snagu koju posjeduje Ngannou.

Evo nekih od komentara…

“Ovako mišićava tijela zahtjevaju puno kisika. Pitanje od milijun dolara je ima li ovaj borac staklenu bracu. Također udara dosta široko protiv boraca koji udaraju uže direktne udarce. Miočić će pobijediti.”

“Gledao sam Nganoua u Zagrebu. Jako brzo usporava u drugoj rundi, nije dobar na parteru, a njegovo udaranje nije tehnički pretjerano kvalitetno. To su samo jaki udarci. Ne samo da ne može pobijediti Stipu, on ne može svladati niti Juniora. Obojica će kružiti oko Francisa i doći do kasnijih rundi gdje on drastično usporava i gdje će ga lagano nokautirati. Iako može pobijediti u prvoj rundi.”

“Fedor je nokautirao Arlovskog jednim udarcem, a Ngannou je trebalo četiri ili pet.”

“Ne može pobijediti niti Miočića, niti Velasqueza, niti Dos Santosa. To što je velik i jak ne znači ništa bez balansa i puno sparinga.”

“Stipe ima puno više kvaliteta, u to nema sumnje. No, nisu samo borilačke kvalitete odlučujući faktor u Octagonu. Matt Sera je imao manje kvaliteta kada je nokautirao GSP-a, a Weidman puno manje od Silve kada ga je nokautirao. Svašta se može dogoditi…”

“Nevjerojatno. Nakon svega što je napravio i dalje nema vjere u Miočića. Ngannou je velik i snažan tip, do sada je pobijedio Arlovskog koji je u taj meč ušao s tri poraza u nizu. Vi ne smatrate da je Stipe iznimno snažan borac? Da nema najteže ruke u HW diviziji? Da ne može primiti udarac? Da nije superioran boksač i superioran hrvač? Da mu kondicijska priprema nije jedna od najboljih u ovom sportu? Ako Stipe bude fokusiran, pobijedit će sve koje mu stave ispred njega u narednih godinu ili dvije i postavit će novi rekord UFC-ove teške divizije.”

“Stipe ima puno više kvaliteta.”

“Nitko do sada Ngannoua nije testirao na doping? Ne kažem da sigurno uzima, samo mi izgleda neobično mišićavo. Bilo bi zanimljivo vidjeti ovaj meč?”

“Francis će nokautirati Stipu? Pa vi ste ludi? hahahhaha Ovo je smiješno.”

“Ovaj borac ne može biti prvak još dugo vremena. Vjerojatno ga u prvoj rundi ne bi nokautirali elitni teškaši poput Caina ili Werduma. No, oni su iskusni i doveli bi meč u naredne runde, a tu bi vidjeli vrlo sporog Francisa. Srušili bi ga na parter vrlo lagano. Mislim da je Ngannou opasan samo u prvoj i drugoj rundi.”

“Na starijim snimkama Ngannou maše dosta svojim udarcima, no u zadnje vrijeme se dosta poboljšao. Mislim da ga trebamo vidjeti protiv boraca koji imaju bolju taktiku.”

“Da, on udara široko, no dobro eskivira kontre. Stipe bi mogao biti nokautiran, ako ostane na petama i bori se kao protiv Overeema. Tada je također skoro izgubio. Ali vjerujem da će Miočić promijeniti svoj stil za taj eventualni meč i neće zastrašivati protivnika pokazivanjem koliko mu je snažna brada.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI