Što dalje od plaže: UFC preselio Mackenzie Dern u Las Vegas

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.06.2018 11:46h Autor:

MacKenzie Dern

Velika UFC-ova nada i BJJ zvijezda Mackenzie Dern će ponovno promijeniti adresu. Ovaj put se Dern odlučila (ili je bolje reći prisiljena je) preseliti u Las Vegas, gdje će trenirati pod paskom UFC-a u njihovom Performance Institutu.

Vijest da je Dern ponovno promijenila životno i radno okruženje, nakon što je uoči posljednjeg meča dobila ispisnicu iz poznatog “MMA Laba” u Arizoni, stiže s brazilskog portala Superlutas.com.br.

Razlog zbog kojeg će se Dern preseliti u Vegas jest odluka njezinog poslodavca UFC-a da je neće natjerati na selidbu u višu kategoriju zbog posljednjeg pada na službenoj vagi, no žele je imati pod kontrolom u svom Institutu.

S obzirom da je to neizvedivo bez da se Dern preseli u “Grad kocke”, odlučeno je da će ponovno promijeniti mjesto boravka. Nije potpuno jasno hoće li Dern dio priprema za mečeve odrađivati negdje drugdje.

Dern je 2016. iz BJJ svijeta stigla u onaj slobodne borbe, kao jedna od najvećih nada i borkinja koja bi mogla biti “nova Ronda Rousey”. UFC je toliko vjerovao u njezine kvalitete i sigurnu budućnost, da ju je plaćao od samog početka karijere neovisno o tome što se natjecala za druge promocije. U narodu bi rekli – kapario ju je!

Ona je do sada ispunila njihova očekivanja jer je neporažena u profesionalnoj karijeri, a u UFC-u je odradila dva meča. Nakon uvodne pobjede podijeljenom odlukom, u drugom nedavnom nastupu je nokautirala Amandu Cooper. No, pobjeda je pala u drugi plan radi sramotnog pada na službenoj vagi. Dern se, naime, pojavila s čak 3.5 kilograma viška te je čitav meč došao pod upitnik. U sedam dosadašnjih profesionalnih mečeva čak tri puta je pala na vagi što je UFC natjeralo na razmišljanje da ju presele u višu muha kategoriju.

No, pregledi u Las Vegasu su pokazali da je problem samo u prehrani i životnim navikama Dern, a da stvar nije vezana uz tip njezina tijela. Upravo zato su je očito natjerali da se preseli u Las Vegas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI