Strikeforce najavio svoju veliku priredbu za kraj, Cormieru smiješan protivnik!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.11.2012 07:44h Autor:

Daniel Cormier

Strikeforce je i službeno najavio veliku priredbu koja je najavljivana posljednjih dana, a koja će se održati u siječnju s čak tri borbe za titulu prvaka.

Čelnici Strikeforcea imali su mnogo problema u posljednje vrijeme. Zbog ozljeda iznimno bitnih boraca morali su otkazati čak dvije priredbe, mnogi su vjerovali da je tu ujedno znači i kraj organizacije koja se nalazi u vlasništvu Zuffe, no zbog ugovora s TV kućom Showtime ipak moraju održati još jednu priredbu.

Već je ranije najavljeno da će priredba koja će biti na rasporedu tijekom siječnja iduće godine biti prilično zanimljiva, a to je i potvrđeno objavom informacije da će se na njoj održati čak tri meča za titulu prvaka Strikeforcea.

Za titulu najboljeg u lakoj kategoriji borit će se Gilbert Melendez i Pat Heals, u velteru Nate Marquardt i Tarec Saffiedine te u srednjoj Luke Rockhold i Lorenz Larkin.

Osim njih, na priredbi će 12. siječnja biti i nekoliko iznimno zanimljivih prestiž mečeva, ranije ovog tjedna je primjerice i Josh Barnett najavio da bi na ovoj priredbi trebao također odraditi borbu, no zasad je potvrđen još nastup samo Daniela Cormiera. U posljednje vrijeme bilo je mnogo priča o njegovom posljednjem protivniku u Strikeforceu prije prelaska u UFC, trebao se boriti protiv njihova nekadašnjeg prvaka Franka Mira, no on je bio otkazao nastup zbog ozljede.

Nakon svih zanimljivih i atraktivnih imena koji su se spominjali u kontekstu mogućeg protivnika, Cormier je na kraju dobio smiješnog suparnika, borca za kojeg gotovo nitko nikad prije čuo nije, iako mu je skor prilično dobar, 28 pobjeda – sedam poraza.

Tko je on? Radi se o 34-godišnjem Nizozemcu Dionu Staringu kojem je možda najveća pobjeda u karijeri ona nad Rodneyjem Glunderom, a najzvučniji protivnik u karijeri bio mu je prije  tri godine Antonio Rogerio Nogueira, no tada je poražen.

Spomenimo kako je gotovo pa sigurno da će ovo biti posljednja priredba Strikeforcea te da se organizacija 13. siječnja gasi i odlazi u povijest.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI