Sudac Yamasaki priznao pogrešku u meču Lewis vs. Browne

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.02.2017 09:43h Autor:

Rogan i Yamasaki (Instagram)

Sudac glavne borbe UFC-ovog Fight Nighta u Halifaxu, Mario Yamasaki, gospodski je prihvatio kritike i sam priznao da je u glavnoj borbi večeri Derricku Lewisu dopustio pokoji udarac previše.

Podsjetimo, Yamasakija su nakon dvoboja “Crne zvijeri” i Travisa Brownea ‘razapeli’ brojni borci, a kritizirao ga je i Dana White, no zato je njegovom pogreškom bio zadovoljan uspješniji iz te borbe koji mu se čak i zahvalio na konferenciji nakon eventa.

“Odmah sam znao da sam dozvolio dva dodatna udarca, ali vrijeme za reakciju se kod teškaša razlikuje od onog kod lakših boraca. Kada je Lewis zadao udarac koji je nokautirao Brownea, on je uspio zadati još dva prije nego što sam ja stigao zaustaviti borbu. Nema sumnje, trebao sam to zaustaviti malo ranije. Svatko ima loš dan i za ovo nemam ispriku”, izjavio je Yamasaki za MMA Fighting.

Prisjetio se poznati sudac ovom prilikom i meča između Brownea i Alistaira Overeema. Tada je Yamasaki kod Overeemovog nasrtaja odbio prekinuti meč što se u konačnici pokazao kao dobar potez jer je Browne preokrenuo tijek borbe i stigao do pobjede nokautom.

“Teško je sve zadovoljiti. Pokušavam biti konzistentan koliko to mogu biti, ali to jednostavno nekad nije izvedivo. Htio sam mu dati još jednu priliku jer je u ranoj fazi borbe skoro bio nokautiran, ali je govorio kako je dobro i ja sam vidio da se pokušava braniti pa sam dopustio nastavak meča. Siguran sam da se Browneu sviđa što sam pustio borbu da traje malo duže kako bi mu dao priliku da se vrati. Niti jedan borac ne voli uranjene prekide, ali oni se događaju. Nema isprike, znam da sam ovaj meč trebao ranije prekinuti, ali to se sve odvilo toliko brzo da nisam uspio.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI