Thales Leites: Pravi borci nikad ne prestaju učiti i napredovati

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.08.2014 20:31h Autor:

Thales Leites

Tales Leites spreman je za četvrti nastup od povratak u UFC i to onaj koji bi trebao pokazati da li je spreman za još jedan iskorak prema novom napadu na titulu. Protivnik nije bezazlen, budući da je riječ o Francisu Carmontu, no Brazilac je tog svjestan i kaže kako ne postoji protivnik kojeg smiješ podcijeniti.

Prije pet godina Thales Leites (24-4, 8-3 u UFC-u) borio se za naslov UFC-ovog prvaka, no Anderson Silva ipak je bio bolji. Nakon toga je uslijedio poraz od Sakare te odlazak iz UFC-a, da bi se prošlo godine vratio po još jedan pokušaj. Pobjede nad Tomom Watsonom, Edom Hermanom i Trevorom Smithom vratile su ga u Top 15, a sad slijedi najozbiljniji ispit, Francis Carmont.

"Imam tri UFC pobjede u nizu, a on dva poraza. No, ne zavaravam se, on je jako težak protivnik i jako je dobro rangiran, neovisno o nizu poraza. Oba poraza doživio je od sjajnih boraca, a odlično se borio i nije predavao do samog kraja", kratko je Thales prokomentirao svog protivnika.

Četiri godine borio se izvan UFC-a, trenirao i posvetio se privatnom životu, da bi se prošle godine vratio i to nakon što 18 mjeseci nije nastupio. Sve je iznenadio s tri pobjede, a posebno s napretkom u svim segmentima njegovog borilačkog umijeća. Iznio je dojam što se promijenilo: "Mislim da sam se vratio kao puno bolji borac nego što sam bio. Agresivniji sam, tehnički sam jači, a pored toga svega sam svejedno postao i oprezniji. Napredovao sam fizički, no prije svega psihološki i mentalno. Samopouzdanje mi raste svakog dana, a sve više vjerujem i svom stand-upu. Sve sam bolji i mislim da ne postoji nešto što neki drugi borac može, a da ja ne mogu."

Ipak, učenju nikad nije kraj. "Onaj dan kada pomisliš da si usavršio nešto, to je dan kada si poražen, dan kada si umro. Život je jedno skupljanje iskustva i svakodnevno učenje. Nikad ne možeš znati sve i uvijek postoji nešto novo što možeš usvojiti. Ništa drugačije nije niti kod nas boraca. Neću nikad reći da sam bolji ili lošiji od nekoga. Sve ovisi o snazi volje i koliko si spreman platiti cijenu. A cijena je potpuna predanost onom što radiš. Moraš uvijek biti otvoren za nove stvari i imati želju za napredovanjem", objasnio je.

Pobjeda protiv Carmonta dovela bi ga na četiri u nizu, a to bi značilo protivnik iz samog vrha. Mnogi za Carmonta spominju da je jednodimenzionalan borac koji posjeduje samo hrvanje, no Thales ga nikako ne namjerava podcijeniti. "U kavezu se može puno toga dogoditi, no ja sam uvijek siguran u sebe. No, od prvog treninga nas uče kako nikad nijednog protivnika ne smijemo shvatiti olako. Bilo tko da stoji s druge strane, bilo kako da izgleda, uvijek moraš dati svoj maksimum. Treniramo iz tog razloga što respektiramo svoje protivnika. No moj cilj je uvijek pobjeda, pa će tako biti i ovog puta", oprezan je i ozbiljan.

S 32 godine Leites je sigurno spreman za još jedan uzlet, a jedan dio odgovora na pitanje koliko može, trebali bi dobiti u subotu, nakon što iziđe u kavez na svoju drugu ovogodišnju UFC borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI