Thiagu Silvi istekla suspenzija

UFC 03.01.2012 09:58h Autor:

Brandon Vera, Steve Mazzagatti i Thiago Silva

Brazilskom borcu u poluteškoj kategoriji istekla je kazna za pad na dopinškom testu uoči borbe protiv Brandona Vere na UFC-u 125.

Silvu (14-2 MMA, 5-2 UFC)  je kaznila Nevada Athletic State Comission zbog pokušaja varanja na testu urina. Dvije analize pokazale su da njegov urin “nije sukladan ljudskom urinu”, što dokazuje da je “predao uzorak u koji su unijete druge supstance i/ili predao zamjenski uzorak”.

Silva je priznao da je dvaput uzeo steroide koje mu je dao liječnik epiduralnom injekcijom.

Silva je na saslušanju u Las Vegasu priznao da je znao da krši NSAC-ove propise, ali da je bio prisiljen varati kako bi mogao uzdržavati svoju obitelj. Kao razlog za upotrebu steroida naveo je povratak bolova u leđima.

“Želio bih se ispričati zbog onoga što sam učinio” rekao je Silva. “Učinio sam to što sam učinio zato jer su mi leđa par mjeseci prije borbe bila u jako, jako lošem stanju. Nisam se borio godinu dana. Bio sam potpuno dekintiran. Imam obitelj. Ljudi ovise o mojem novcu. Očajnički sam pokušavao nešto učiniti”.

Borba s Brandonom Verom proglašena je No Contest. Silva je ukupno platio 33 750 dolara kazne, a ako želi opet dobiti licencu morat će se ponovno pojaviti pred komisijom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI