Tim Elliott: Ostajem u muha kategoriji, cilj je izboriti revanš protiv Demetriousa

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.02.2017 23:59h Autor:

Elliott vs. Johnson

Iako je najavio kako će karijeru nastaviti u bantam kategoriji, Tim Elliott ipak ostaje član dosadašnje divizije, gdje mu je cilj izboriti priliku za revanš protiv Demetriousa Johnsona.

Tim Elliott pružio je možda i najteži ispit Demetriousu Johnsonu otkaza je ovaj prvak UFC-ove muha kategorije. U prvoj je rundi bio jako blizu tome da Mighty Mousea prisili na predaju, no borac koji je priliku izborio osvajanjem Ultimate Fightera to nije uspio. Elliott je odradio odličnu borbu, izdržao svih pet rundi, no na kraju je morao priznati poraz. Odmah nakon borbe najavio je odlazak u bantam kategorije, no kada su se dojmovi slegli je vidio koliko je bio blizu i smatra da je prava odluka ostati u istoj diviziji. Osim toga, odlučio je još neke stvari.

“Donio sam odluku kako više neću raditi usluge UFC-u. Kada sam došao u organizaciju, prihvatio sam borbu protiv Johna Dodsona koji je u to vrijeme bio prvi borac do prvaka. Došao sam do sudačke odluke u borbi za koju sam mislio da sam pobijedio. Iz UFC-a su mi onda rekli da ću, dok se god tako borim, neovisno o porazima, kod njih imati posao. No, dobio sam otkaz jer sam prihvatio borbe koje nisam htio i u njima doživio poraze. Tako sam odlučio da ću ovog puta biti malo selektivniji. Više neću činiti usluge niti ću prihvaćati borbe bez vremena za pripremu, osim ako je to borba koji uistinu želim. Prihvatiti ću samo uzbudljive borbe protiv momaka koji se nalaze u vrhu. Nikad prije nisam odbio borbu i bio sam spreman boriti se protiv bilo koga, no sada sam već malo stariji i drugačije razmišljam. Nekoliko pobjeda protiv boraca iz vrha bi me vratilo do Demtriousa Johnsona. To je borbu koju želim i koju mislim da zaslužujem.”

Ukoliko izbori borbu protiv Johnsona, pitanje je što bi promijenio te što misli da bi mogao napraviti bolje nego prvi puta. Mnogi su očekivali kako će John Dodson u revanšu imati bolja rješenja za Johnsona, no on je drugu borbu odradio još slabije. No, Elliott misli da to ne bi bio slučaj kod njega, odnosno zna što treba promijeniti i vjeruje da mjesta za napredak ima dovoljno.

“Svakako bih ovog puta doveo nutricionista koji bi cijelo vrijeme bio sa mnom i pazio što jedem. Ne želim to smatrati razlogom poraza, no on me nije nadmašio. Nije me ozlijedio, nije me niti jednom uzdrmao i nije došao niti blizu da me završi, on me pobijedio na bodove. Ne želim mu ništa oduzimati, pobijedio me zasluženo, no mislim kako mogu popraviti stvari koje su potrebne da bih ga uspio pobijediti. Mislim kako on nema što mijenjati niti se boriti bolje nego u toj borbi. On je dobar koliko je sada i toliko dobar će i biti, ja mogu biti bolji. Kada sam prvi puta došao u UFC nisam znao kako pravo izvesti udarac, a sada sam brži i snažniji svakim danom. To je potpuno suprotno od njega, mislim da je započeo njegov pad, dok sam ja na putu prema gore.”

Elliott je inače četiri mjeseca mlađi od Johnsona, ali je u karijeri odradio sedam borbi manje. Možda upravo u tome leži iskustvo koje je Mouseu pomoglo u prvoj borbi, kada ga je gotovo iznenadio već otpisati autsajder Tim Elliott. Tu je borbu izgubio, ali više ga nitko neće uzeti zdravo za gotovo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI