Tony Ferguson: Počistit ću laku diviziju, dajte mi Top 10 borce jednog po jednog

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.03.2015 22:43h Autor:

Tony Ferguson i Joe Rogan

Zanimljivo je bilo čuti što će nakon pobjede nad Gleisonom Tibauom reći Tony Ferguson. Vjerojatno najpodcjenjeniji UFC borac je možda napokon zaslužio mjesto u rankingu, a ima zanimljiv izbor idućeg protivnika.

Osma pobjeda u devet UFC nastupa, od kojih je čak šest bilo prekidom, impresivan je skor Tonya Fergusona, pobjednika 13. sezone Ultimate Fightera. Nova žrtva bio je Gleison Tibau, kojeg je savladao gušenjem u prvoj rundi. El Cucuy je ukratko ispričao kako je borba izgledala iz njegovog kuta gledanja.

"U početku sam pokušao naći dobru distancu i mislim kako nisam u potpunosti dobro radio. Pred kraj prve minute sam primio jedan jak udarac u lice te sam u nakon toga krenuo s namjerom da mi se to više ne dogodi. Prvo sam ga gađao u stomak, da mu probam potrošiti kondiciju, a onda sam krenuo žešće. Nakon što sam ga pogodio ozbiljno, u glavi mi se pojavila svojevrsna partija šaha."

Malo detaljnije je objasnio što je prolazilo kroz njegovu glavu: "Kada sam vidio da se zaljuljao, nisam razmišljao o nokautu nego sam odmah počeo tražiti vrat. Kad sam ga napokon uhvatio, cilj je bio ostati miran. Razmišljao sam o onome što smo radili na treningu te kako smo naučili da trebam uhvatiti i brojati do deset. Došao sam do pet, a on je tapkao."

Možda sad konačno nađe svoje mjesto u rankingu, gdje je realno već ranije trebao biti, a zanimljiva mu je ideja koga želi za idućeg protivnika. Iako ima svojevrsni plan, usput je spomenuo i jedno ime:

"Spreman sam na sve u Top 10. Možete mi ih davati jedno po jednog, pa da ih očistim sve, nema problema. Mogu ja lagano prema vrhu, ali kad dođem tamo, onda će to biti sigurno. Ja sam prava stvar i budući prvak. No, jedan me borac posebno zanima. To je Bobby Green, glasan je, proziva sve po redu i volio bih ga utišati."

Dojam je sjajan, u njegovom borilačkom stilu vidi se izuzetna taktika, smirenost te prije svega inteligencija. Na kraju je rekao što misli gdje se sada nalazi te kakvi su mu planovi. I oni dugoročni, no i kratkoročni:

"Mislim kako sam ostavio dojam da laka divizija mora biti spremna na mene. Momci, pazite što radite jer El Cucuy će vas progoniti u snovima. A sad se idem najesti kolača, poljubiti i čvrsto zagrliti moju suprugu, a onda idemo kupiti štene."

Zanimljiv momak i sigurno da jedna čekamo njegovu iduću borbu, odnosno prije toga ime protivnika. Uistinu je vrijeme da se svjetla reflektora napokon okrenu na El Cucuya, borca koji je dobio ime po mitskom čudovištu iz meksičkih priča, koji najčešće služi za plašenje male djece koja imaju problema sa spavanjem.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI