Treći najbolji borac muha kategorije također jednom nogom napustio UFC

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.02.2017 12:58h Autor:

Kyoji Horiguchi

Treći najbolji borac UFC-ove muha kategorije, Kyoji Horiguchi, još je jedan od boraca s kojima UFC nije uspio dogovoriti novi ugovor te on kreće u pregovore s drugim promocijama.

Horiguchi je već prije pet dana uklonjen sa službene ljestvice muha kategorije, a mnogima nije bilo jasno zašto je to tako (npr. jedan Ryan Bader je još uvijek na njoj). Japancu je bio istekao ugovor, ali je sve do danas bio u pregovorima oko novog, koji je na kraju odbio te je UFC odustao od davanja nove ponude.

Tako je Horiguchi od danas slobodan borac s pravom pregovaranja s drugim promocijama, ali nije poznato da li mu je posljednje ponuđeni UFC ugovor još uvijek “na stolu” ili je situacija kao kod Mishe Cirkunova, za kojeg je Dana White izjavio da su pregovori u potpunosti propali. Poznato je samo da je Horiguchi već dobio neke prve ponude, prije svega onu iz domovine, odnosno iz Rizina koji bi ga rado vidio u svojim redovima.

Horiguchi je inače 26-godišnji borac skora 18-2, koji je u UFC-u slavio u sedam od svojih osam borbi. Bolji od njega bio je tek Demetrious Johnson, koji ga je u borbi za titulu ugušio u posljednjim trenucima njihove borbe. Horiguchi je sve ostale protivnike vrlo podosta dominantno savladao, a dojam je kako je svakom borbom sve bolji te se očekivalo da bi uskoro mogao dobiti novu priliku napasti Johnsona, kojem prvog puta ipak nije uspio parirati.

Pretpostavlja se da bi mu Rizin trebao ponuditi financijski vrlo jako ponudu, posebno zbog svoje ambicije da najbolje japanske borce dovedu u svoje redove, a Horiguchi je trenutno vjerojatno najkvalitetniji od svih boraca iz “Zemlje izlazećeg sunca”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI