Trener je sparing partnerima nudio 5000 dolara da nokautiraju GSP-a

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.06.2018 23:16h Autor:

Firas Zahabi i Georges St-Pierre

Vrlo zanimljivu priču s treninga iznio je Firas Zahabi, glavni čovjek kanadskog Tristar Gyma i glavni trener Georgesa St-Pierrea. On je Joeu Roganu otkrio kako je svojevremeno svim sparing partnerima nudio 5000 dolara nagrade ukoliko bi nokautirali tadašnjeg UFC prvaka velter kategorije.

Zahabi je pričao kako je u dvorani znao imati problem oko sparing partnera Georgesa St-Pierrea, koji su s tada najboljim borcem svijeta radili uz previše respekta. Njemu je trebalo nešto čime bi motivirao sparing partnere da daju sve od sebe i GSP-a stave pod prave izazove. Otkrio je što je to radio da bi za svog najboljeg borca osigurao onakav trening kakav mu je trebao.

“Dovodio sam momke i gledao sam ih gdje spariraju s Georgesom i nisu mu htjeli dotaknuti lice. To je bilo vrijeme dok je bio prvak i superzvijezda i nitko ga nije pokušavao ni srušiti, a kamoli ozlijediti. Toliki su respekt imali prema njemu. Zbog toga sam im došao i rekao im kako će prvi koji ga sruši dobiti 5000 dolara. Onda sam dodao da će isto toliko dobiti i prvi koji ga uspije nokautirati. A ukoliko ga sruše i stave na leđa, prekinuti ću trening i 20 minuta iznositi osobne pohvale tom borcu pred cijelom dvoranom. Ja rijetko kada nekoga hvalim, posebno ne javno”, rekao je Zahabi, a onda se Rogan prisjetio onoga što je zapravo pričao St-Pierre, odnosno kako ga je ovaj ponekad doslovno mučio na treningu.

Zahabi je nastavio o tome kako se GSP osjećao nakon takvih treninga, ali je pojasnio kako je to morao napraviti za njegovo dobro.

“Georges mi se onda tužio kako su momci ludi i da su svi nasrnuli na njega. Radio sam to s vremena na vrijeme, posebno prije borbi za svjetsku titulu, kada je puno toga bilo u igri. Trebalo mi je nešto čime bih vidio gdje Georges ima problema jer ako imaš savršen trening, nikada tako što nećeš saznati. Niti ćeš znati na čemu trebaš dodatno raditi. Tako sam nekada morao posegnuti ovakvim tehnikama, ali nikada nitko nije uspio zaraditi taj novac.”

Ipak, jednom se dogodila situacija koja bi izbila Zahabiju novac iz džepa, da ga je tog puta ponudio.

“Jednom je na treningu bio opako pogođen i pao je, ali tada novac nije bio u igri. Bilo je to kada se pripremao za borbu protiv Dana Hardya.”

GSP je u karijeri udarcima uspio završiti tek Matt Serra na UFC 69 eventu, 2007. godine. To je ujedno njegov posljednji poraz u karijeri, a prije tog je od njega bio bolji tek veliki Matt Hughes.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI