UFC borci oduševljeni novim procesom vaganja

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.06.2016 15:51h Autor:

Urijah Faber

UFC 199 prvi je event unutar kojeg je uključen novi proces vaganja prije borbe, s kojim su borci apsolutno oduševljeni.

Naime, od sada se borci važu ranije nego do sada, odnosno u hotelu, dok se na službenom vaganju čitaju ranije izmjereni rezultati. Upravo iz tog razloga je cijeli jučerašnji proces išao puno brže, odnosno stajanje na vagu bilo je samo formalno, a Joe Rogan čitao je ranije izmjerene vrijednosti. Dakle, službeno vaganje ostaje, iako više nije službeno, nego je tu samo da bi show bio potpun.

Takav novi način je tu da bi se borcima dalo više vremena za rehidraciju, iako će se uskoro uvesti i dodatak na ovo pravilo, koji će odrediti s kolikom težinom borci smiju doći u mjesto održavanja eventa, na početku tjedna u kojem će se boriti. Ipak, gotovo svi borci su oduševljeni ovom promjenom.

“Jednostavno savršeno”, rekao je Luke Rockhold, dok je njegov kolega Dominick Cruz dodao: “Stotinu puta bolje nego što je bilo do sada.” Slične reakcije imali su i ostali borci, prije svega Urijah Faber, koji je također oduševljeno prihvatio sve oko novog pravila.

Ukratko, cijeli proces je takav da borci od 10 sati ujutro, pa do 16 sati, imaju priliku doći na vaganje u hotelu. Apsolutno nije bitno kada će, važno je jedino da se pojave unutar tih osam sati te da zadovolje potrebnu težinu. Svi jučerašnji borci, osim Seana Stricklanda i Claya Guide, svoje su odradili već u prvih sat vremena, a niti njih dvojica nisu nešto puno kasnije. Odmah nakon vaganja borci su se mogli baciti na vodu, voće ili druge namirnice koje su im trebale pomoći da vrate potrošeno.

Krajnji rezultat svega bili su zadovoljni borci, odnosno borci koji su na binu izašli u vrlo dobrom stanju. Nije bilo onih “ispijenih”, niti je bilo problema s promašenom kilažom. Čini se kako je ovo stvarno dobar potez promocije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI