UFC dodijelio Karolini Kowalkiewicz izuzetno težak ispit

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.06.2018 20:57h Autor:

Karolina Kowalkiewicz

UFC radi na jako zanimljivoj borbi unutar samog vrha slamka kategorije. Nakon što se vratila pobjedama s dva uzastopna slavlja, Karolina Kowalkiewicz ponovno je među kandidatkinjama za titulu, no tamo ju čeka strašno težak ispit. Boriti će se protiv Jessice Andrade, za koju su mnogi smatrali kako će njena iduća borba biti za pojas.

UFC 228 event je na kojem bi se trebala održati ova borba, a datum njegovog održavanja je 8. rujna, no to su sve do sada poznate informacije. Poznate su tek dvije borbe, od kojih niti jedna nije glavna te nije sigurno što bi UFC mogao smisliti za ovaj event. No, čini se da znamo i treću borbu, a to će biti ovaj vrlo zanimljiv duel ženske slamka kategorije.

Izuzetno popularna i vrlo simpatična Poljakinja, Karolina Kowalkiewicz (12-2, 5-2 UFC) slavila je u dvije borbe u nizu te se trenutno nalazi na četvrtom mjestu ljestvice izazivačica. I čini se da UFC smatra kako je jednu borbu od novog napada na titulu, gdje u svakom slučaju vrlo jak faktor stvara činjenica da u svom rezimeu ima pobjedu nad prvakinjom, Rose Namajunas, koju je savladala u srpnju 2016. godine, čime je dobila priliku boriti se krajem iste godine za titulu. Ali, da bi došla do svoje nove prilike, morati će proći kroz jako težak ispit.

Opće mišljenje je bilo kako će se Jessica Andrade (18-6, 9-4 UFC) u svom idućem nastupu boriti za titulu prvakinje, no Rose Namajunas ima probleme zbog koji još neko vrijeme neće biti sposobna nastupiti. Tako je UFC odlučio pokušati organizirati ovu borbu, čija bi pobjednica sigurno bila iduća na redu, odnosno koja bi se borila protiv Namajunas čim ova bude spremna, što bi trebao biti kraj ove ili početak iduće godine. Andrade iza sebe također ima niz od dvije pobjede i to izuzetno uvjerljive, protiv Claudie Gadelhe i Tecie Torres.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI