UFC kreće u žešću borbu protiv dopinga: Mazanje očiju ili stvarnost?

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.01.2012 08:52h Autor:

Steroidi

UFC je jučer objavio da ide u malo žešću borbu s nedopuštenim sredstvima koja su u posljednje vrijeme postala gotovo svakodnevna sramota te najjače svjetske MMA promocije. Radi li se samo o marketinškom triku kojem bi se namazale malo oči javnosti ili su čelnici promocije zaista odlučili ozbiljnije se pozabaviti ovim problemom, vidjet ćemo vrlo brzo.

Vjerojatnija je ova prva opcija, no živi bili pa vidjeli.

Zuffa je, naime, objavila kako će svi borci koji potpisuju novi ugovor sa Strikeforceom ili UFC-om biti predmet testiranja na steroide i ostala nedopuštena sredstva od 1. siječnja ove godine. Također, UFC je na svojim službenim stranicama objavio da će svi oni borci koji su pod ugovorom i dalje biti redovito testirani prije mečeva, kao i nenajavljeno u dogovoru s nadležnom Atletskom Komisijom.

“Posvećeni smo zdravlju i sigurnosti naših boraca i to shvaćamo jako ozbiljno. I sada radimo vrlo usko s Atletskom Komisijom kako bi zaštitili svoje sportaše, a sada idemo jedan korak naprijed. Testirat ćemo sve potencijalne UFC ili Strikeforce borce prije nego što finaliziramo ugovor s njima. Ovo pokazuje kako ne želimo doping u našem sportu”, izjavio je vlasnik i čelnik UFC-a, Lorenzo Fertitta.

Sličnu izjavu dao je i predsjednik promocije, Dana White.

“Zdravlje i sigurnost sportaša je naš prioritet. Vidjeli smo kakve probleme doping može napraviti drugim sportovima i zato ćemo napraviti sve kako bi ga iskorijenili iz našega. Već sada su naši sportaši predmet sofisticiranog testiranja koje provodi Atletska Komisija, a naša nova politika će samo pokazati koliko nam je stalo do rješavanja ovog bitnog pitanja”, zaključuje White.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI