UFC odlučio o sudbini Mackenzie Dern i njezinom problemu “s kilama”

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.06.2018 11:21h Autor:

Mackenzie-Dern-12

Vjerojatno ste mislili da će UFC natjerati svoju zvijezdicu Mackenzie Dern da se popne u višu težinsku kategoriju nakon fijaska na UFC-u 224. No, to se ipak neće dogoditi. Čelnici promocije su odlučili kroz prste progledati nestašluke BJJ zvijezde te su joj umjesto obaveznog seljenja u višu kategoriju, predložili da sljedeći “weight cut” odradi u suradnji s njihovim “UFC Performance Institutom”.

Podsjećamo, Dern je uoči prošlog nastupa u Octagonu pala vagu za čak 3.5 kilograma. Nedisciplina i nezalaganje su doveli do napuštanja MMA Laba u Arizoni, a zbrojeno u posljednjih sedam nastupa vagu je pala čak tri puta. To ipak nije bilo dovoljno da joj UFC postavi ultimatum.

“Nakon što sam pala vagu, UFC me nazvao. Rekli su mi da razmišljaju o tome da me presele u višu kategoriju, zvali su me da dođem u Performance Institut u Las Vegasu kako bi vidjeli u kakvom je stanju moje tijelo. Je li bolje nastaviti u slamka kategoriji ili se dići u muhu. Sjajno je to da imamo takvu instituciju koju možemo koristiti, tako da nisam to mogla odbiti. U svemu mi sada pomažu”, izjavila je Dern za Combate.

Navodno su pregledi pokazali da Dern ima okvir za slamka kategoriju. Ili prevedeno, mora stati s jedenjem slatkiša i ostalog “jung fooda” i sve će biti u redu…

“Svu su se složili da ima tip tijela za slamka kategoriju, a to je ova u kojoj sam i sada. Tako da je plan nastaviti ovdje. Ali želimo s boljom prehranom postići to da ne moram skidati toliko kilograma. Skidat ću puno manje. Nakon meča neću vraćati toliko kao do sada. Neovisno o tome što će se događati sa službenom vagom, kada će se ona održavati, to neće utjecati na mene jer će moje skidanje kila biti jako blago”, dodaje popularna borkinja.

Dern se osvrnula i na idući meč za koji još nije sigurna kada će se dogoditi. Do sada ima dva nastupa u Octagonu i dvije pobjede.

“željela sam se boriti u New Yorku. Ne znam tko bi bila protivnica. Ako netko želi nekoga predložiti, otvorena sam za prijedloge”, našalila se na kraju.

UFC 230 je na rasporedu 3. studenog.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI