UFC-ov borac otkrio da je skinuo 20 kilograma u dva tjedna

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.06.2018 19:25h Autor:

Craig White

S prošlog mjeseca održanog UFC Fight Nighta u Liverpoolu sjećamo se Craiga Whitea, koji je uskočio kao zamjenski borac u borbu protiv Neila Magnya. Zanimljivo, on je otkrio kako je u dva tjedna, otkako je prihvatio borbu, skinuo čak 20 kilograma.

Protivnika za Magnya, koji je nastupao u sunaslovnoj borbi eventa u Liverpoolu, nije nikako bilo lako pronaći. Do toga je došlo nakon ozljede prvobitno planiranog protivnika, Gunnara Nelsona. Na kraju je izbor pao na Craiga Whitea, koji je borbu prihvatio unatoč tome što je bio u situaciji kada mnogi ne bi, čime je ispred sebe stavio teško misiju.

“Za borbu protiv Johna Redmonda, koju sam odradio 2014. godine, u devet sam dana skinuo 17 kilograma i bilo je odvratno. Tada sam čak osam kilograma skinuo gubljenjem vode. Mislio sam kako ću umrijeti putem na vagu. Naravno da sam tada rekao da više nikada neću napraviti tako što, obećao sam to svom treneru i djevojci. No, onda je dva tjedna prije borbe zazvonio telefon i dobio sam ponudu za UFC borbu protiv Neila Magnya. Prvo što mi je prošlo kroz glavu bilo je skidanje kilograma za borbu koju sam spomenuo. Bio sam izvan kampa i bio sam najteži ikad u životu. Čuo sam glas u glavi koji mi govori da imam 98 kilograma i da ne radim sranja. Dvije sekunde kasnije, prihvatio sam borbu”, ispričao je White kako je došlo do toga.

Odmah je krenuo sa skidanjem kilograma i prva polovica išla je jako dobro, sve dok nije došlo do onoga što se dogodi većini boraca. U pitanju je trenutak kada više ništa ne ide dolje i tada zapravo počinje ona najveća patnja. A White je osim toga ispred sebe imao i neke obaveze kakve u svojim ranijim organizacijama nije imao.

“Zapeo sam na 87 kilograma. Svaki borac dođe do faze gdje jednostavno stane i to je bilo to za mene. U takvim slučajevima treba nekoliko dana da kilogrami ponovno krenu dolje, ali ja nisam imao to vrijeme. Odradio sam jedan monstruozan trening i nakon njega sam bio na 84 kilograma. Nikako mi nije išlo u prilog to što sam morao na medijsko druženje i na otvoreni trening. Nisam smio dozvoliti da itko vidi koliko mi je loše, nisam smio protivniku dati psihološku prednost. Isto tako, nisam si smio dozvoliti da me UFC udalji iz borbe. Na otvorenom treningu nisam mogao gotovo ništa, a u jednom trenutku sam se smrznuo. Dvije tisuće ljudi me gledalo, a ja sam u glavi bio uvjeren da istima izgledam kao govno. Srećom, moj trener je rekao Danu Hardyu kako sam gotov“, ispričao je i taj događaj.

Kilograme je na kraju uspio skinuti putem saune, kade i bicikla, a na samu vagu je došao uz ogromnu bol, za koju se potrudio da se ne primijeti. Ispričao je što se dogodilo nakon što je uspio doći do potrebnih 77.5 kilograma i što ga je jako razljutilo.

“Sjedio sam iza zastora i pio sam vodu. Trebalo mi je punih dva sata pijenja vode i jedenja voća da se vratim u stanje gdje sam mogao normalno hodati. I onda sam saznao kako je Till pao vagu i mislio sam si da me netko zajebava. Prihvatio sam borbu gdje su svi izgledi bili protiv mene, uspio sam odraditi nevjerojatno teško skidanje kilograma i onda vidim ljude kako dolaze preteški u tako bitne borbe. Ne razumijem kako itko može pasti vagu ako ima punih dva mjeseca da sve odradi kako treba. Što se tiče mene, ja sam se do borbe uspio vratiti na 92 kilograma.”

White je na kraju izgubio borbu prekidom pred kraj prve runde, no nije razočarao svojim nastupom i sigurno će dobiti novu priliku. No, rekao je kako više nikada neće prihvatiti ovakvo skidanje kilograma. Dvije škole bile su mu izgleda dovoljne.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI