UFC-ove stranice hakirao 13-godišnji klinac iz Australije?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.01.2012 09:12h Autor:

UFC.com u trenutku kada je stranica bila hakirana

Prema intervjuu koji je jučer izašao na portalu Softpedia.com, osoba koja je prije nekoliko dana hakirala službene stranice UFC-a jest zapravo 13-godišnji mladić iz Australije.

Kao najveće “uspjehe” u svojoj hakerskoj karijeri ovaj klinac, koji se naziva S3erver.com, ističe probijanje zaštite na stranicama Sony Picturesa, hakiranje UFC.coma te nekoliko stranica američke vlade. To radi jer je prije nekoliko godina proučavajući bespuća interneta naletio na video klipove koji prikazuju kako se baviti ovim, njemu zanimljivim, poslom. Od tada je zaluđen hakiranjem i ponosan na svoja ostvarenja.

“Probio sam zaštitu na stranicama američke vlade. Bilo je zabavno. Pročačkao sam njihovim direktorijima i svemu ostalome što se tamo nalazi. Moj prijatelj Sterlok i ja smo probili zaštitu. Tada sam srušio i UFC.com i redirektao ih na Tinychat. Podijelio sam sa svijetom moju fotografiju i ljudi su to vidjeli. Sljedeća na redu je oaklandska policija. Uskoro ću objaviti sve što sam skinuo s njihovih stranica. To su bitne stvari za mene”, pojašnjava haker kojem je identitet, naravno, i dalje skriven.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI