UFC poništio doživotnu zabranu Arielu Helwaniju!

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.06.2016 12:18h Autor:

Ariel Helwani

MMA svijet može odahnuti. UFC je odlučio poništiti doživotnu zabranu izdavanja novinarskih akreditacija za evente Arielu Helwaniju. Najpoznatiji novinar u svijetu slobodne borbe prošlog je vikenda udaljen s UFC-a 199, neposredno prije glavne borbe večeri, nakon čega je na zahtjev suvlasnika kompanije Lorenza Fertitte dobio doživotnu zabranu. Razlog Helwanijeve ekskomunikacije iz UFC-a bilo je njegovo izvještavanje o povratku bivšeg prvaka teške kategorije Brocka Lesnara na UFC-u 200, čime je pokvario veliku tajnu kojom je kompanija htjela iznenaditi fanove tokom priredbe u Inglewoodu.

No, nakon oštre reakcije kolega, ali i cijele borilačke zajednice koja je Helwaniju dala veliku podršku, čelnici kompanije odlučili su ipak ublažiti svoju reakciju o čemu su javnost obavijestili ovim priopćenjem:

“Nakon razgovora s uredništvom SB Nationa, UFC je odlučio da neće spriječiti MMAFighting.com u dobivanju akreditacija za pokrivanje UFC evenata uživo. Poštujemo ulogu koju mediji igraju u našem sportu i šire, uključujući sposobnost MMAFighting da izvještavaju novosti.

Međutim, prema našem mišljenju, vjerujemo da taktike koje koristi njihov glavni novinar prekoračuju svrhu novinarstva. Uvjereni smo da je naš stav sada jasno prenešen uredništvu SB Nationa.

Cilj UFC-a kao vodeće MMA promocije jest njegovanje interesa za svoje vrhunske sportaše i evente, te davanje fanovima. Nastavit ćemo upoznavati nove fanove diljem svijeta s ovim sportom i borcima i to ćemo raditi uz pomoć medija na svim platformama.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI