UFC se 28. svibnja vraća u Švedsku, Gustafsson i Teixeira u planu za glavnu borbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.02.2017 10:38h Autor:

Alexander Gustafsson i Glover Teixeira

Po prvi put od siječnja 2015. godine, UFC će održati svoj event u Švedskoj i to krajem svibnja, a pregovara se oko glavne borbe u kojoj bi trebali nastupiti Alexander Gustafsson i Glover Teixeira.

Biti će to peti dolazak promocije u Švedsku i to nakon godine pauze, budući da je ta skandinavska država ugostila po jedan event u 2012., 2013., 2014. i 2015. godini. U to vrijeme je veliki broj švedskih boraca pristigao u promociju, no do danas se održalo samo njih još par. Najveća zvijezda od njih je naravno Alexander Gustafsson, koji je do sada predvodio dva eventa u svojoj domovini (trebao je tri, ali se ozlijedio). Iz tog razloga ne čudi da se upravo njega planira za glavnu borbu.

Protivnik bivšem dvostrukom izazivaču trebao bi biti Glover Teixeira, s kojim se Gustafsson već trebao susresti na Fight Nightu u Njemačkoj pretprošle godine, no ozljeda je to spriječila. Pregovori za borbu su u tijeku, a ne bi trebalo biti problema oko dogovaranja borbe, budući da su obojica izuzetno zainteresirani za napokon odraditi taj duel. Teixeira je upisao pobjede u četiri od svojih posljednjih pet borbi, dok se Gustafsson u rujnu vratio nakon gotovo godinu dana te je savladao Jana Blachowicza.

Event bi se trebao održati 28. svibnja u Stockholmu, no još uvijek nije poznato koji će točno broj nositi taj Fight Night, jer još uvijek nisu najavljeni preostali UFC eventi za travanj i svibanj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI