UFC uz nove partnere nastavio borbu protiv Akta Muhammada Alija

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.06.2016 12:47h Autor:

Dana White i Lorenzo Fertitta (Screenshot)

Prije 16 godina je u boks uveden Alijev akt, reforma kojom se sprječavaju stvari kao što su eksploatacija boraca, sukob interesa i prisila. Još se ranije raspravljalo o uvođenju iste u svijet slobodne borbe, a cijela se priča ponovno aktualizirala ovih dana te je najjača MMA promocija unajmila tvrtku “Farragut Partners” koja bi trebala lobirati protiv tog prijedloga.

Akt Muhammada Alija je nedavno Kongresu predstavio bivši MMA borac Markwayne Mullin. Prema Mullinu, raspodjela moći u sportu previše ide na ruku promotora te je njegova želja dovesti stvari u ravnotežu. S time se naravno ne slažu predstavnici UFC-a, koji su iznijeli svoje mišljenje na ovu temu.

“Nastavljamo vjerovati da federalna vlada neće imati produktivnu ulogu u reguliranju MMA promocija i natjecanja. Već sada države nadgledaju svaku borbu i MMA borci su već dobro zbrinuti i prema njima se odnosi pošteno, što je jedan od razloga zbog kojih je ovo najbrže rastući sport na svijetu” izjavio je za ESPN Ike Lawrence Epstein, izvršni dopredsjednik i glavni savjetnik UFC-a.

Svrha Akta je ta da prije svega zaštiti borce od promotora koji ih prema njemu ne mogu vezati s odredbama ugovora koji traju više od godinu dana te im moraju otkriti pune prihode. Također, niti jedan menadžer boraca ne može biti promotor, a rang ljestvice i pojaseve kontroliraju za to zadužena tijela.

Podsjetimo, UFC je ranije angažirao “Brownstein Hyatt Farber Schreck” tvrtku kako bi se suprotstavila, na kraju se pokazalo neuspješnom, prijedlogu Johna McCaina koji je i sam htio proširiti i ojačati djelovanje Alijevog akta na MMA.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI