UFC za sada ne želi objavljivati stvarne težine boraca prije ulaska u kavez!

UFC 16.01.2012 09:00h Autor:

UFC logo

Dana White je uoči samog izlaska u kavez Vitora Belforta i Anthonyja Johnsona na svom službenom Twitteru objavio njihove težine. Bivši prvak je imao gotovo 93 kilograma, odnosno 9 više nego prethodnog dana na vagi, a Johnson je težio oko 95.

S obzirom da se radi o srednjoj kategoriji do 84 kilograma, jasno je da i Belfort, koji je uspješno prošao službenu vagu, u kavez ulazi gotovo 10 kilograma teži od svoje službene kategorije.

Ovi su podaci još jednom potaknuli mnoge rasprave u MMA svijetu o ispravnosti vaganja jedan da prije početka priredbe. Dodatno propitivanje ovakve prakse motivirano je i brigom za zdravlje boraca koji su, to se vidjelo i iz primjera Anthonyja Johnsona, gotovo na rubu smrti dok skidaju prekomjernu kilažu.

Osim toga, već neko vrijeme postoji inicijativa da UFC osim osnovnih podataka koje uključuju dob, visinu, težinu, i raspon ruku, prije borbe objavi i stvarne težine boraca prije ulaska u kavez. Predsjednik UFC-a kaže da je svjestan interesa za takav podatak, no da promocija ne planira nikakve promjene u skorašnje vrijeme.

“Sada to sigurno nećemo uvesti. Za sada nemamo takve planove”, objašnjava White.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI