Uoči MMA spektakla godine: Pokrajac tipuje na Silvu, Trušček uvjeren da će Sonnen slaviti!

UFC 06.07.2012 14:38h Autor:

UFC 148 poster

 

Teško je naći MMA fana koji neće probdjeti noć sa subote na nedjelju ovog vikenda zbog UFC-a 148 i okršaja Andersona Silve i Chaela Sonnena. Već dugo vremena nije bilo ovakve strke oko jednog dvoboja kao što je nastala ususret drugog obračuna ovog dvojca i nove šanse za Sonnena da se napokon dočepa pojasa UFC prvaka.

Za prognozu smo zamolili dva istaknuta hrvatska borca i dvojicu kolega iz Croatian Top Teama, Igora Pokrajca i Ivicu Truščeka. I dok je naš UFC-ovac skloniji Silvi, “Teror” je izabrao Sonnena kao svog favorita.

Prijenos iz MGM Grand Arene kreće u 04:00 iza ponoći i možete ga ekskluzivno gledati na Fight Channel PPV-u (kanal 25, MaxTV). Snimka priredbe je raspoloživa na istom kanalu čitavu nedjelju.

Igor Pokrajac

Anderson Silva – Chael Sonnen 70% – 30%

Anderson je favorit jer je tehnički bolji i superiorniji od Sonnena. Vjerujem da ća biti puno spremniji nego u prvom meču u kojem je imao vjerojatno najteži zadatak do sada u karijeri. No, unatoč tome, vjerujem u njegovu uvjerljivu pobjedu.

Ipak, smatram da je Sonnen uspio u svom naumu, odnosno uspio je isprovocirati Silvu što ide sigurno njemu u korist. Brazilac u ovom dvoboju neće biti potpuno fokusiran na meč nego će više misliti na to kako će prebiti svog protivnika. Vjerojatno neće biti tako opušten kao inače. Tu možda leži nekakva Sonnenova šansa.

Ovakve strke oko nekog meča nije bilo već nekoliko godina, a UFC prije svega na tome treba zahvaliti Sonnenu koji je konstantno nabrijavao atmosferu. No, ja vjerujem da ovaj dvoboj nije jedini koji intrigira na UFC-u 148. Tu je meni još nekoliko zanimljivih imena kao što je neprežaljeni Tito Ortiz, Forrest Griffin i drugi. Cijeli popis borbi je nevjerojatan i zato ću pratiti UFC 148 na Fight Channelu.

Ivica Trušček

Chael Sonnen – Anderson Silva 80% – 20%

Sonnena sam volio još dok nitko za njega nije znao i kada je pobjeđivao borce poput Yushin Okamija. Sviđao mi se njegov stil i način na koji se bori. S druge strane, Anderson mi nikada nije bio drag zato što je toliko talentiran da mu je sve lako. Čini mi se kako je Sonnen morao jako naporno raditi da bi stigao do ovog nivoa i zato mi se lakše s njim poistovjetiti. Volim Sonnena i navijam za njega.

Prema onome što smo vidjeli u prvom meču, mislim da Silva nema neke prevelike šanse. Niti u jednom trenutku nije bio niti blizu da nokautira Sonnena. Mislim da ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Chael pobijedi. Možda je to iznenađenje za nekog drugog, na za mene je to nešto očekivano. Predviđam pobjedu Sonnena.

Marko Petrak

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI