Valerie Letourneau objasnila problem s grudnjakom tokom borbe u Ottawi

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.06.2016 13:19h Autor:

UFC Fight Night 89 Ottawa

Bolni udarci muay thai specijalistkinje Joanne Calderwood nisu bili jedini problem koji je Valerie Letourneau imala tokom njihove borbe na UFC Fight Night 89 priredbi u Ottawi prošlog vikenda.

Leterurnou je zaustavljena udarcima u tijelo u trećoj rundi, no tokom meča se više puta hvatala za prsa zbog čega su komentatori posumnjali da je već ranije ozlijeđena. No borkinja je u poruci na Instagramu objasnila da je problem bio u njenom sportskom grudnjaku koji jednostavno nije htio ostati na mjestu.

“Želim razjasniti nešto što su komentatori pričali tokom borbei što me uvrijedilo. Treniram borilačke vještine 17 godina, tako da mi nije problem primati udarce u prsa. To je dopušteno po pravilima i nije ništa drugačije od low kickova. Moj problem je bio taj što su mi grudi doslovno ispale iz grudnjaka. Zato sam onako u sramoti buljila u suca, i ne znam što mi je Jojo rekla, ali morala sam nastaviti borbu.

Čini se kao da su mi se rugali jer je ispalo kao da se žalim na udarce u grudi. Mislim da nemam što dokazivati vezano uz broj udaraca koje mogu primiti bez da se žalim. Dečki, biste li vi mogli nastaviti borbu bez ometanja da vam jedno jaje ispadne iz hlača? Kako god, ovo ne opravdava moj poraz, ali htjela sam razjasniti taj dio meča.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI