VanZant mora na novu operaciju ruke “koja ne želi zacijeliti”

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.06.2018 10:28h Autor:

Paige VanZant

Paige VanZant zaista nema sreće. Popularna UFC-ova zvijezda je u utorak na društvenim mrežama najavila novi “odlazak pod nož” radi ruke koju je slomila u posljednjem nastupu za elitnu promociju.

Prva operacija navodno nije uspjela, a moguće je da se VanZant, prema vlastitim riječima, prerano vratila treninzima što je poništilo učinak i pogoršalo stanje. Sada bi trebala odraditi “ozbiljniju operaciju” koja je zakazana za srpanj.

Podsjećamo kako je VanZant slomila ruku već u prvoj rundi svog posljednjeg UFC nastupa kada se sučelila s Jessicom-Rose Clark u mjesecu siječnju. Unatoč teškoj ozljedi UFC-ovka je izdržala do kraja, a pobjeda je pripala njezinoj protivnici.

Nakon prve operacije plan je bio vratiti se krajem ljeta ili početkom jeseni. No, s obzirom na komplikacije taj će termin morati biti prolongiran.

“Nažalost moram obavijestiti sve moje fanove koji su čekali ovu informaciju od mene da je moja operacije ruke propala. Zbog nekog razloga kost je i dalje slomljena u mojoj ruci i ne pokazuje nikakve znakove napretka ili zarastanja. Možemo samo pogađati, ali možda sam se vratila prerano treningu i nisam dala ruci dovoljno vremena da zacijeli bez da kretanja”, objašnjava VanZant i dodaje:

“To je problem kod profesionalnog sporta, guraš naprijed nekada kada to i ne bi trebao. Sada idem na još jednu, ovaj put ozbiljniju operaciju sljedeći mjesec. Uzet će dio kosti iz kuka kako bi popunili rupu na ruci i ugradili još jednu pločicu. Uzet ću odmor da bih dobro zacijelila. Na kraju ću se vratiti u UFC i tamo odraditi još mnogo mečeva u budućnosti.”

U posljednja četiri nastupa VanZant ima čak tri poraza i dojam je da se koncentrirala više na angažmane izvan borilačkog sporta, nego na svoju sportsku karijeru. Ovaj fijasko s preranim povratkom i sada novom operacijom će ju samo dodatno gurnuti unatrag i unazaditi njezinu karijeru.

Podsjećamo kako je VanZant trebala biti jedna od glavnih UFC-ovih uzdanica koja je bila predodređena da nosi čitavu žensku diviziju dugi niz godina. Taj se plan nikada nije niti počeo ostvarivati…

❗️Arm Update❗️ I unfortunately and sadly have to inform all of my fans who have been standing by my side that my arm surgery has failed. For whatever reason my bone still is totally broken in my arm and shows no sign of healing or progression. All that we can guess is that I went back to training too quickly and didn’t give my arm the proper time to heal without any motion. This is the downfall of athletes, pushing through pain when they should not. I will be going in for another more serious surgery next month where they will take bone fragments from my hip to fill the break and put another bigger plate in. I will take the time off to heal this go around. I will be back to the UFC and I will fight many more fights in the future. Send some prayers up for me for recovery. Thank you.

A post shared by Paige VanZant (@paigevanzantufc) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI