Velasquezov trener: Ja sam kriv za Cainov poraz protiv Werduma!

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.08.2015 16:08h Autor:

Velasquez vs. Werdum

Cain Velasquez izgubio je naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji na UFC-u 188. U tom ga je meču porazi Fabricio Werdum, a nakon dvoboja dosta se govorilo o nadmorskoj visini za koju Velasquez nije bio spreman.

O toj je temi progovorio i Velasquezov trener Javier Mendez te je preuzeo potpuno odgovornost za poraz svog borca.

"Zeznuo sam.  Zadnji sam put zeznuo stvar. Moja je dužnost pripremiti borca što je moguće bolje, a te večeri nisam to učinio. Pogriješio sam. Iako je Cain rekao da je sam kriv za poraz to nije točno. To je bila moja pogreška. Morao sam uzeti u obzir nadmorsku visinu. Pogriješio sam i takvu pogrešku više neću napraviti.", izjavio je Mendez.

"Fabricio je jako, jako dobar borac i protiv njega ne smijete napraviti pogrešku. To se pokazalo u tom meču. Oni nisu napravili pogrešku, a mi smo ih napravili puno. Po mojem mišljenju nadmorska visina bila je presudna. Cain je bio potpuno zdrav i u sjajnoj formi. I onda smo otišli u Meksiko i to je odjednom bio najgori Cain ikad. Ne znam kako bih to objasnio. Vidio sam da teško diše i znao sam da je to problem. Što god da smo radili nije prolazilo. Noge su mu nestale, a Fabricio je izgledao kao Superman. Ništa nismo mogli napraviti da te noći pobijedimo. Bilo je samo pitanje vremena kad će Fabricio uzeti pojas. Napravio je dobar posao. Njegovi treneri su napravili posao, a ja nisam. Na revanš moramo doći spremni. Više neće biti pogreške, ali nećemo se ni boriti u Meksiku ili negdje drugdje na velikoj nadmorskoj visini. Pripremat ćemo se i raditi iste stvari kao prije.", rekao je Velasquezov trener.

Još nije poznato kada i gdje će se održati revanš između Werduma i Velasqueza, ali i taj bi podatak uskoro UFC trebao objaviti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI