Veliki obrat: Anderson Silva će priznati korištenje anaboličkih steroida!

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.03.2015 10:51h Autor:

Anderson Silva

Anderson Silva će priznati korištenje anaboličkog steroida Drostanolonea. Taktika je to koju priprema njegov pravni tim ususret saslušanju koje će mu uskoro uslijediti. No, slavni MMA borac svoju obranu zasniva na tome da je steroide koristio kako bi se brže i bolje oporavio od teškog loma noge, a ne kako bi dobio prednost naspram svog protivnika Nicka Diaza.

Poznati brazilski mediji Esport donosi ekskluzivnu priču u kojoj prokazuje namjere pravnog tima bivšeg UFC prvaka. Kako se steroidi koriste i u oporavku od teških ozljeda, njihova taktika je dokazati upravo takvu namjeru. Tvrdit će da Silva nipošto nije htio dobiti bilo kakvu prednost naspram Diaza, nego je htio samo ubrzati zacjeljivanje noge. Prema onome što stoji u tekstu, nije jasno je li Silva bio svjestan što točno uzima, ali je prilično izvjesno da je njegov tim mislio kako će se doping iz njegovog tijela iščistiti do samog meča. Kako se to nije dogodilo, Silva je pao na čak dva doping testa; onom prije meča, i onom nakon što je dvoboj završen.

Pravni tim je smislio taktiku i za opravdanje pronalaska Benzodizepine Dizazepama – poznatijeg u širem svijetu kao Valium. I za to imaju dobru "priču". Silva je, naime, mjesec dana prije meča zaradio ozljedu leđa koja je dovela i čak meč protiv Diaza u pitanje. Liječnik mu je prepisao Valium koji osim opojnog djelovanja također i opušta mišiće. Prema Esportu, Silvi je bilo savjetovano da ponovno uzme isti lijek ukoliko se tegobe pojave ponovno. Kako su mu se bolovi u leđima javili na sam dan borbe, Silva je samo slijedio upute liječnika neznajući da to ne smije.

Cilj Silve i njegovo tima je dobiti smanjenu suspenziju u trajanju od 6 mjeseci te se vratiti što prije u kavez. Još bitnije je da žele spriječiti odlijev velikih sponzora koji izdašno plaćaju Silvu kao njihovog manekena. Hoće li mi ovo uspjeti, vidjet ćemo vrlo brzo. Za sada priča zvuči prilično nategnuto i tanko, no Anderson Silva je ipak ikona ovog sporta i možda bi mu se moglo "malo i progledati kroz prste". Drugo pitanje koje se nameće jest – kako će reagirati njegovi mnogobrojni fanovi koji su mjesec dana slušali "kako nije kriv i kako se nema za što ispričati jer ništa ilegalno nije koristio". E to bi se ipak moglo odraziti na njegovu ostavštinu i sliku u povijesti…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI