Veliki okršaj Andersona i GSP-a pred 100 tisuća ljudi!?

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.11.2012 10:10h Autor:

GSP VS Anderson

Georges St-Pierre idućeg se vikenda vraća u oktogon. Čini se da će ga tamo u slučaju pobjede na meč javno izazvati Anderson Silva, a u UFC-u pripreme za taj veliki okršaj već su započele.

Jučer je tijekom konferencijskog telefonskog razgovora u kojem su sudjelovali GSP i Carlos Condit objavljena i zanimljiva informacija da će njihov dvoboj u Kanadi uživo gledati prvak srednje kategorije Anderson Silva, a nije bilo potrebno previše vremena da se donese logičan zaključak kako neće Anderson bez posebnog razloga dolaziti u Montreal.

U slučaju GSP-ove pobjede i potvrde titule prvaka u velter kategoriji očekuje se da će Anderson također ući u oktogon, uzeti mikrofon i izazvati sjajnog Kanađanina na meč. To je priredba koja bi mogla biti jedna od najgledanijih u povijesti, a čelnici UFC-a već imaju određene planove o njenoj realizaciji.

Dana White otkrio je da su već dulje vrijeme u kontaktu s čelnim ljudima Cowboys stadiona koji su iznimno zainteresirani da se tamo održi jedna UFC-ova priredba. Radi se i iznimno velikom zalogaju, kapacitet te dvorane je čak 100 tisuća gledatelja i bio bi to definitivno ogroman pothvat UFC-a.

No, ukoliko zaključe da im je organizacije meča Brazilca i Kanađanina u Teksasu ipak malo prevelik rizik, pogotovo u tako ogromnoj areni, uvijek postoje dvije ništa puno lošije rezervne opcije. Radi se o Rogers Centru u Torontu ili nekom nogometnom stadionu u Brazilu.

Rekordna posjeta jedne UFC priredbe iznosi 55.724.00 dolara, a radi se o UFC-u 129 koji se održan upravo u Rogers Centru. Tom prilikom u travnju 2011. godine UFC je od ulaznica zaradio 12 milijuna dolara i prodao više od 800 tisuća PPV-a, a GSP je bio borac u glavnom meču večeri.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI