Vitoru Belfortu nije jasno zašto je Weidman jednom testiran, a on 7 puta: Nije pošteno!

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.03.2015 02:22h Autor:

Vitor Belfort

Vitor Belfort će na UFC-u 187 napasti pojas prvaka u srednjoj kategoriji u kojoj vlada Chris Weidman. Brazilac je 2006. pao na doping testu, koristio TRT terapiju i još jednom pao na doping testu nakon zabrane TRT-a jer je imao veću količinu testosterona od dozvoljene. No, Brazilcu i dalje nije jasno zašto je Weidman, koji nikad nije pao na doping testu, pred njihov meč testiran jednom, a on čak sedam puta.

Vitor se požalio u brazilskom izdanju magazina Globo:

"Ja sam jedini borac koji je 2013. nenajavljeno testiran. Sedam puta sam testiran za borbu s Weidmanom. Sedam puta. Jesu li moje protivnike testirali sedam puta?," upitao je Belfort.

"Smiješno je kako su svi čisti i nitko ništa ne konzumira. A onda su počela nenajavljena doping testiranja i koliko boraca je bilo pozitivno na zabranjene supstance? 40%? To pokazuje da će sistem funkcionirati jedino ako je jednak za sve. Ako sam podvrgnut testu za borbu protiv Weidmana, onda to moraju i njega testirati, istog dana i u isto vrijeme. Tako funkcionira jednak sistem. Mora biti pošten, a nije pošteno ako se mene testira sedam puta, a njega samo jednom."

Belfort je zatim objasnio da je testiranje dobra stvar za MMA.

"Svi znamo kako sistem danas djeluje. Mislim da sportaš neće napraviti nešto, a da ne zna što je to. Želim biti podvrgnut testu svaki dan. Neka dođu uzeti uzorak mog urina ili krvi, ali to mora biti jednako za sve."

Smatrate li opravdanim višestruko testiranje Vitora Belforta?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI