Weidman o Silvinom padu na doping testu: To je sranje, pravi prvaci to ne rade!

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.03.2015 17:43h Autor:

Chris Weidman

Chris Weidman je, kao i ostatak svijeta, ostao u šoku kad je saznao za pad Andersona Silve na doping testovima prije i poslije UFC-a 183 i Brazilčeve borbe s Nickom Diazom. Trenutni prvak srednje kategorije smatra kako bi taj događaj mogao utjecati na povećanje broja boraca koji koriste nedozvoljene supstance.

"To je sranje," kratko je objasnio prvak za Fighthub. "Uvijek sam mislio da to ne koriste barem oni borci koji su na vrhu. Stvarno sam vjerovao u to, ali sam bio naivan. Mislio sam da je uzimanje steroida mentalna slabost koju nemaju oni najbolji od najboljih. To je bilo za borce koji nisu mogli biti najbolji, pa su uzimali ta sranja kako bi pokušali biti uz najbolje borce."

Weidman ne želi prognozirati dužinu perioda u kojem je Silva uzimao steroide, ali priznaje da bi Andersonova ostavština mogla biti nepopravljivo uništena.

"Potpuno sam šokiran! Nisam od onih koji vole udarati bespomoćne ljude na podu tako da neću prljati Silvino ime više nego što je zaprljano. Razočaravajuće je."

Unatoč novoj UFC-ovoj politici testiranja, Chris vjeruje kako bi mladi borci mogli krenuti Silvinim stopama.

"Najviše me muči to što bi se mnogo mladih moglo ugledati na Andersona Silvu i ostale koji koriste steroide," izjavio je Weidman. "Počet će misliti kako moraju uzimati ta sranja, a opravdanje će im biti da je Anderson to uzimao cijelu karijeru. Njegova karijera je dovedena u pitanje i sad nema natrag."

"Recimo da je Silva zaradio 50 milijuna dolara. Mladi će misliti kako i oni mogu tako. Anderson je osigurao svoju obitelj i pomislit će da se to isplati činiti. Moja poruka za njih je: ja sam prvak i nikad nisam uzimao steroide niti bih to ikad napravio."

Iako je izbivao iz oktogona zbog mnogih ozljeda, prvak srednje kategorije kaže da bi radije napustio sport nego uzeo steroide.

"Umirovit ću se ranije ako moje tijelo ne može izdržati napor treniranja. Teško je. Borimo se kroz ozljede. Ne možeš to raditi. Ne želim da mladi borci misle da je to način na koji možeš postati prvakom i ostaviti trag u povijesti. I dalje čvrsto vjerujem da je uzimanje steroida znak mentalne slabosti i da si nesiguran u sebe, a onda pokušavaš steroidima popuniti tu prazninu. Pravi pobjednici to ne rade."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI