Weidman objasnio zašto smatra da on treba biti idući izazivač

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.06.2018 21:38h Autor:

Chris Weidman

Chris Weidman uvjeren je kako on zaslužuje biti idući izazivač prvaka u srednjoj kategoriji, unatoč tome što ima tri poraza u posljednje četiri borbe. No, ima svoju teoriju zašto smatra da bi se on idući trebao boriti protiv Roberta Whittakera.

Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije, Chris Weidman, ove se godine još uvijek nije borio niti ima ugovorenu borbu. Zapravo, posljednji nastup datira mu još iz srpnja prošle godine, kad je savladao Kelvina Gasteluma, čime je prekinuo niz od tri uzastopna poraza. On je trenutno u situaciji da može prihvatiti iduću borbu, no neće protiv bilo koga. Zapravo, smatra da se zaslužuje boriti za titulu.

“Za mene bi najbolja opcija bila borba za titulu, Whittaker je borac protiv kojeg jako dobro izgledam i kojeg sam uvjeren da mogu završiti”, rekao je Weidman, koji je titulu prvaka držao dvije i pol godine, obranivši ju tri puta, sve dok ju nije izgubio od Lukea Rockholda. Bilo je to u prosincu 2015. godine, a Weidman je trebao odmah dobiti priliku titulu vratiti. To se nije dogodilo, pošto se ozlijedio, umjesto njega je uskočio Michael Bisping, a rasplet nakon toga vjerojatno znate. Sada je na Weidmanu da pokuša potvrditi kako je on i dalje najbolji borac svijeta do 84 kilograma.

Mislim kako sam najpotvrđeniji borac u ovoj diviziji, imao sam najviše obrana titule, a i do tada težak put u kojem sam bio neporažen. Izgubio sam jednom, onda se dogodilo da sam tako izgubio tri u nizu, no moj um tada nije bio tamo gdje treba biti jednom borcu. Vratio sam se, opet mi je um bio tamo gdje treba biti i pobijedio sam Kelvina Gasteluma, top borca kategorije. Mislim kako sam tu borbu dominirao, a na kraju sam ga uspio i završiti. Ako ćemo gledati na to da je borac onoliko dobar koliko je bio u svojoj posljednjoj borbi, mislim da zaslužujem boriti se za titulu”, rekao je Chris, kojeg su nakon Rockholda još savladati Yoel Romero i Gegard Mousasi, obojica prekidom.

Najviše mu smeta što trenutno oko pozicije izazivača najbolje kotira Kelvin Gastelum, borac kojeg je on podosta uvjerljivo savladao. Weidmanu je tako tu problem to što se nije od tada borio, ali smatra da unatoč tome treba imati prednost ispred meksičkog Amerikanca.

“U Gastelumovoj karijeri ima toliko poraza koji ne izgledaju niti približno dobro. Ono što je najbolja usporedba je naša međusobna borba i tu je pravi odgovor na sve. Ja sam bio taj koji ga je pobijedio i završio ga. On je imao istu priliku to napraviti meni, ali je izgubio. Mislim da je sve jasno.”

Kako se trenutno čini, ipak bi Gastelum trebao biti taj koji će se idući boriti protiv Whittakera, koji prije toga mora na operaciju. Što se tiče Weidmana, oko njega se najviše spominje borba protiv Jacarea Souze, borca kojeg je Gastelum savladao u svom posljednjem nastupu, čime se doveo u ovu poziciju. Ukoliko to uspije i Chris, nitko mu neće moći osporiti novu priliku za uspon na svjetski vrh.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI