White: Da se Khabib obratio našim doktorima borba je možda mogla biti spašena

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.03.2017 14:32h Autor:

Khabib Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov je zbog problema pri skidanju kila hospitaliziran te je morao otkazati borbu s Tonyjem Fergusonom samo dan prije UFC-a 209 koji se u noći sa subote na nedjelju održao u Las Vegasu. 

Nurmagomedov se danas obratio javnosti i zdravlje mu nije u opasnosti, ali predsjednik UFC-a, Dana White, tvrdi da je neporaženi borac mogao proći puno bolje da se javio UFC-ovim doktorima, pa čak i da je borba mogla biti spašena.

“Bilo bi drugačije da je nazvao doktora Jeffa Davidsona ili Brianna Mattisona, dvojac koji je zadužen za medicinske stvari u UFC-u”, rekao je White na UFC 209 press konferenciji. “Navodno su ga u Bolnici Sunrise užasno tretirali. To me nije šokiralo. Trebao je otići u bolnicu Valley, trebao je biti s doktorom Davidsonom. On bi ga odmah primio. Provjerili bi mu vitalne organe i procijenili situaciju. Ali kada nasumično odete u neku bolnicu u Vegasu odmah vas počnu puniti tekućinom. To prvo rade. Zaprime vas i stave na infuziju.”

“Ne kažem da je borba mogla biti spašena, ali možda je mogla biti.”

Dagestancu je ovo bio treći otkazani mećč s Fergusonom i drugi put u karijeri da je imao problema sa skidanjem kila s time da je otkazivanjem ove borbe ostao bez prilike da osvoji privremeni pojas u lakoj kategoriji, kao i honorara od čak $500,000. Što činiti s Nurmagomedovom nakon ovog razočaravajućeg ishoda ni sam White nije siguran.

“Ne znam može li uopće skidati kile ili treba bolju dijetu, nutricionista, pojma nemam. Morat će se oporaviti od ovog skidanja kila, a poslije toga ne znam što da napravim.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI