White "dobio po nosu" jer je potjerao suca na UFC Fight Nightu 47

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.08.2014 21:11h Autor:

Dana White

UFC-ov event koji se proteklog vikenda održao u kineskoj pokrajini Makao nije bio pod uobičajenom ingerencijom Atletske komisije, pa je samim time i Dana White kao predsjednik organizacije imao nešto malo više ovlasti, a to je odlučio i iskoristiti na prilično neprimjeren način.

White je još u početnom dijelu eventa bio nezadovoljan bodovanjem suca Howarda Hughesa te ga je odlučio potjerati među gledatelje da od tamo prati borbe, a na kraju je zbog toga dobio "po nosu" od vlastite organizacije, ali nekakvih pravih sankcija, očekivano, ipak neće biti.

"Nakon unutarnje kontrole UFC može objaviti kako je prekršio pojedina pravila i protokol kontrole vlastitih evenata u Makau. Nakon druge borbe Dana White je razriješio Howarda Hughesa njegove zadaće, a on je bio jedan od pet angažiranih sudaca. Nitko od UFC-ovih dužnosnika nema pravo dozvoljavati si takve poteze", stoji u prvom dijelu UFC-ove objave za medije.

"U slučajevima kad event nije pod kontrolom Atletske komisije sprovode se stroga pravila koja nitko od UFC-ovih čelnika nema pravo mijenjati ili zloupotrebljavati. UFC ostaje posvećen što kvalitetnijem nadzoru svih evenata kako se slična situacija ne bi više ponovila. I White i UFC se ispričavaju sucu što su u pitanje doveli njegovu profesionalnu prosudbu. On je sudio na više od 25 evenata i radujemo se njegovom ponovnom angažmanu u budućnosti", poručili su iz UFC-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI