White: Nemate vi pojma koliko borci zarađuju

UFC 07.07.2012 08:13h Autor:

Dana White

 

 Zarade boraca tema je koja rijetko kada prođe bez komentara, a to je slučaj i nakon najavljenih isplata za UFC 148, no Dana White kaže da zapravo ni ne znamo koliko isplaćuju.

UFC je noćas prijavio Atletskoj komisiji iznose koje će borcima isplatiti na račun nakon borbi na UFC-u 148. Neki borci imaju fiksni honorar, dok neki mogu zaraditi i više nego dvostruko u slučaju pobjede.

No, mnoge je iznenadilo da će Sonnen u slučaju poraza biti bogatiji za svega 50 tisuća dolara, a ukoliko pobijedi zaradit će ukupno 100 tisuća dolara.

Cifra je to koja je prilično iznenadila UFC-ove fanove, pogotovo kada su saznali da Cung Le ima zagarantiranu zaradu od čak 150 tisuća dolara bez obzira na ishod meča.

No, UFC ima pravo borcima isplatiti razne bonuse, a čini se da su oni daleko izdašniji od honorara za samu borbu.

“Jedna dobra stvar vezana uz zarade boraca je to što nitko ne koliko su zapravo plaćeni i mislim da je to dobro za njih. Ukoliko primjerice George St-Pierre želi trčati po ulici i derati se koliko zarađuje, to je njegova stvar, ali ipak ga ne vidite da to radi, zar ne?”, rekao je Dana.

“Postoji jedan borac nazovimo ga Rory MacDonald i ljudi ga prozivaju novim GSP-om, čak i sam GSP ga tako zove. On kaže da se nikad ne bi borio protiv GSP-a, a ja kažem: stvarno? Neka pogleda GSP-om račun i odmah sutra bi se s njime borio”, smatra predsjednik UFC-a.

Nedavno se pojavila priča u javnosti i kako se Anderson Silva nije želio boriti protiv Chaela Sonnena, no na kraju je ipak popustio kada mu je i Dana White honorar dodatno povećao.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI