White ponovno divljački izvrijeđao novinara: Sjedi, ušuti, sjedi dolje!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.03.2015 10:27h Autor:

Dana White

Predsjednik UFC-a Dana White je poznat kao vrlo nedemokratičan kada su u pitanju novinari i njihova pitanja. Ako mu ne odgovaraju, jednostavno će im uskratiti akreditaciju za neki event ili press konferenciju. Ili će ih izvrijeđati kako je to činio mnogo puta u prošlosti. Posljednja žrtva teške naravi Dane Whitea je reporter Bloddy Elbowa Brian D'Souza koji je osjetio kako je to stati  na žulj predsjedniku elitne promocije.

Na press konferenciji povodom UFC-a 189, novinar je pitao Josea Alda "kako je zadovoljan svojim primanjima u UFC-u i je li se situacija poboljšala?". Svoj upit je povezao sa sudskom tužbom koju neki borci trenutačno vode protiv svog bivšeg poslodavca.

Pitanje je zapravo bilo logično jer je Aldo često "žugao" zbog niskih primanja te je gotovo redovito naglašavao "ja želim više, ja ću uvijek tražiti veći novac jer je to moje pravo." Brazilac je gotovo redovito bio jedan od najglasnijih zagovarača boljih uvjeta za sebe i svoje kolege.

I dok je Aldo dobivao točan prijevod pitanja, uskočio je njegov šef koji je reagirao vrlo žustro i neugodno.

"Rekao je da si seronja, samo prevodim ono što je Aldo rekao", poručio je Dana White novinaru.

Tada se oglasio i Aldo koji je odgovorio novinaru…

"Ja sam sretan, ne žalim se. Ljudi mogu raditi što hoće i to je na njima. No, ja sam sretan sa svojim ugovorom", rekao je Aldo novinaru, a Dana je nervozno dodao "Kul."

Novinar je ipak odlučio pojasniti svoje pitanje predsjedniku Whiteu te se ustao i rekao: "Dana, ovo pitanje je bilo korektno, vaš odgovor nije bio."

Tu je White izgubio kompas i počeo divljački vrijeđati novinara.

"Ušuti. Sjedi, ušuti. Začepi. Sjedi dolje! Tko ima drugo pitanje?", upitao je White i konferencija je nastavljena.

Kasnije je D'Souza za druge medije ponudio objašnjenje situacije…

"Imao sam dojam da me htio uvrijediti na licu mjesta, umjesto da je upotrijebio više taktički pristup. Ako želite biti dobri u PR-u, onda morati raditi protiv kontroverze, a ne smijete je kreirati", zaključio je.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI