White potvrdio: “Nema rasprave, vraćamo vaganja na staro u 16:00 sati!” (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.06.2018 11:28h Autor:

Yoel Romero

Zadovoljni Dana White se nakon UFC-a 225 hvalio rekordnim brojkama koje je UFC isporučio tijekom PPV priredbe u Chicagu. Pa je na press konferenciju nakon zaista spektakularne priredbe stigao s podatkom da je njegova promocija postavila novi rekord United Centra, kao i da su karte bile rasprodane do te mjere da su morali prodavati sektor “samo stajanje”.

No, da sve ne bi bilo savršeno niti ovaj put pobrinuo se Yoel Romero i to prije ulaska u Octagon. Tu govorimo o njegovom padu na službenoj vagi koji je ponovno potaknuo rasprave o tome što učiniti vezano za ovaj ogroman problem, ne samo UFC-a, nego i čitavog sporta u cjelini.

White je upitan da prokomentira negativne izjave velikog broja UFC boraca o povratku na stari sistem, odnosno na vaganje u 16:00 sati, bio vrlo čvrst. UFC ne odustaje i odluka je donesena!

“Razgovarali smo više boraca i oni žele popodnevna vaganja. Gledajte, pod ugovorom imamo 550 boraca, morate mnogo ljudi pitati prije nego što donesete neko mišljenje. Treba upotrijebiti velik uzorak. Proučavali smo čitavu stvar, proučavali smo podatke i mnogi borci žele povratak na popodnevna vaganja”, smatra čelnik UFC-a i dodaje:

“Mnogi ne žele. Eddie Alvarez mi je objasnio na uvjerljiv način da oni koji padaju vagu će uvijek padati vagu, i da to nema veze s tim kada se važu. Ali brojke ne lažu, sve je jasno, imamo veliko povećanje. Čini mi se da borci nisu jutarnji likovi, kasno idu leći, moraju te noći skidati kile, tko zna do kada moraju ostati budni da bi skinuli, onda ne mogu zaspati…”

Unatoč galami s jedne strane, dojam je kako je UFC već čvrsto donio odluku o povratku na stari sistem. Rasprave neće biti.

“Ovo jednostavno ne funkcionira. Što god kažu, nema rasprave. Vraćamo se na 04:00 sata!”, zaključio je autoritarno White.

Nije za sada poznato od kada će elitna promocija ponovno implementirati stari sistem vaganja. Ceremonijalna vaganja će ponovno biti ujedno i službena, a održavat će se od 16:00 sati. U protekle dvije godine, od kada je uveden novi sistem jutarnjeg vaganja, broj padova na službenoj vagi se povećao gotovo 100 posto. UFC je odlučio reagirati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI