White preuzeo zasluge za McGregorov uspjeh: “JA sam taj koji ga je otkrio i od njega napravio zvijezdu!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.02.2018 13:50h Autor:

Dana White

Nema više sumnje da točno u ovom trenutku traju pregovori između Conora McGregora i UFC-a oko povratka u Octagon. To je lako zaključiti prema zahlađenju odnosa između dvije strane i zauzimanju što boljih pozicija prije konačnog potpisa ugovora.

UFC je nedavno najavio oduzimanje pojasa irskom šampionu, a u posljednjoj izjavi za MMAManiu, predsjednik UFC-a Dana White je preuzeo zasluge za njegov planetarni uspjeh. To je nešto što čelnik elitne promocije nikada do sada nije učinio. Upravo suprotno, on je gotovo redovito bio najveći McGregorov fan uvijek ističući koliko je Irac napravio za razvoj njegove organizacije i općenito za povećanje popularnosti čitavog sporta.

No, ovaj put je u promijenio ploču…

“Prije četiri godine, Conor McGregor je bio slobodan agent i bilo tko ga je mogao uzeti u svoju organizaciju. Bellator, ONE FC, UFC, bilo tko… Znate li tko je otišao po njega u trenutku kada je imao ‘score’ od 7-2? OK? Tip je imao 7-2. Takvih kao on je bilo milijun…”, postavio je pitanje White te je sam dao odogovor:

“Ja sam bio taj koji je otišao po Conora McGregora. Vidio sam ga, svidio mi se osobno i pretvorio sam ga u zvijezdu. Jednu od najvećih zvijezda na svijetu u ovom trenutku…”

Dana White je ipak malo pretjerao kada je govorio o svojim zaslugama. Irac je u trenutku potpisa za UFC imao ipak dosta bolji “score” nego što to White tvrdi, a što je naravno lako provjerljivo.

On je tada pokazivao 12 pobjeda i 2 poraza. Irac je već bio prvak Cage Warriors promocije i to u dvije divizije, što svakako nije malen podvig, ako znamo koliko je snažna ova britanska MMA promocija. Ako ćemo ići dalje, možemo spomenuti i podatak da je do svih 12 pobjeda stigao prekidom, čak 9 pobjeda je ostvario prekidom već u prvoj rundi.

Stoga bi predsjednik UFC-a trebao ipak malo bolje provjeriti činjenice i podatke prije nego ovakvih pomalo “egotriperskih” izjava. Jer, kao i obično u posljednje vrijeme, ispada prilično smiješan…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI