White: Znali smo već u petak da ćemo otpustiti Johnsona!

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.01.2012 08:29h Autor:

Dana White

UFC je i službeno otpustio Anthonyja Johnsona ne zbog poraza od Vitora Belforta, već zbog neprofesionalizma, odnosno zbog toga što čak treći put u UFC karijeri nije prošao službenu vagu. Odluku je još jednom objasnio čelnik promocije Dana White…

“Ovo mu je bio treći put. Tri prijestupa i letiš. Nisam dugo vremena vidio ništa neprofesionalnije. Pa on se borio u kategoriji do 77 kilograma i preselio se u višu diviziju da se ove stvari ne događaju. Ovaj put mu se dogodila još gora katastrofa sa skidanjem kilograma. Gotovo da je uništio co-main borbu u Brazilu. Ne znam što više reći osim da sam jako nesretan”, objašnjava White i dodaje:

“Znao sam odluku već u petak. Gledajte, ovo mu je treći put, a imao je probleme i u velteru. A njegov je plan čak i bio da ostane u u toj diviziji. Mi smo ga gurnuli u srednju i on je i to upropastaio. To je stvarno loše. Nije da ga ne volim. Zapravo mi je jako simpatičan. Kada čovjek priča s Johnsonom shvati da se radi o dobrom dečku. Ne znam stvarno koga kriviti. Da li kriviti njega? Da li kriviti njegov tim? Da li je možda odgovoran pripremni kamp. Na kraju dana, on je odrastao čovjek i on je odgovoran za svoje poteze.”

Anthony Johnson više nije dio UFC-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI