Wonderboy se ne bi želio boriti protiv GSP-a: On je moj prijatelj i najveća inspiracija

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.02.2017 14:07h Autor:

Stephen Thompson

Stephen Thompson idućeg će vikenda probati postati UFC-ov prvak velter kategorije, a ukoliko to uspije, moglo bi doći do situacije gdje bi se trebao boriti protiv svog velikog prijatelja, Georgesa St-Pierrea.

Do njihovog prijateljstva je došlo kada je Thompson pristigao u Tristar kamp biti sparing partner GSP-u za borbu protiv Carlosa Condita. To je sve na kraju završilo tako da je Wonderboy u Montrealu ostao puno duže te je jedno vrijeme bio punopravan član tima, a s velikim prvakom je postao veliki prijatelj. Ukoliko on bude idući napadao naslov do 77 kilograma, a on bude kod Thompsona, to mu neće biti nimalo lako.

“Nikako se ne bih volio boriti protiv njega, mrzio bih dan kada bih morao ući boriti se protiv čovjeka koji me inspirirao da krenem u MMA. On je moja najveća inspiracija i moj jako dobar prijatelj. S emocionalne strane bi to bila jako teška situacija za mene. Slično je bilo protiv Rorya MacDonalda, ali s Georgesom sam u još boljim odnosima nego s njim. Ipak, obojica smo biznismeni i profesionalci, pa ako UFC tako odluči, morati ćemo se boriti.”

Borba protiv GSP-a je automatski veliki financijski mamac, zbog toga Tyron Woodley već neko vrijeme zaziva borbu protiv njega. Ukoliko on uzme titulu, nema sumnje kako će njemu GSP biti prva opcija za idućeg protivnika. Thompson je prokomentirao i to.

“Cilj ovoga svega je boriti se protiv najboljih boraca svijeta te sebi i svijetu dokazati da sam ja najbolji. To radim otkad sam imao tri godine i to ono tko sam ja zapravo. Moj životni cilj je biti najbolji i prije svega to radim zbog ponosa i slave, a ne zbog financijskog dijela svega.”

Još je ostalo samo tjedan dana do velikog UFC 209, a pretpostavlja se kako će St-Pierre odmah uz kavez pratiti borbu Woodleya i Thompsona.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI